Волво Клуб - България

Full Version: V50- конденз по фара
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, колеги. Както подсказва заглавието единият от фаровете кондензира. Забелязах го преди ден- два, след като температурите паднаха. Свалих го и го огледах, като единственото, което ми се струва, че може да предизвиква това състояние е малка пукнатина / тънка, почти като косъм /. Имате ли съвети и насоки как може да се оправи проблемът? В краен случай ще купя друг фар, но все пак ми се иска да запазя моят тъй като е в добро състояние.
На коя част е пукнатината. Една снимка би улеснила съветите.
След обилните валежи фарът започна да се запотява още повече. Днес ще пробвам да го подсуша и да огледам по- подробно. Пукнатината е в горната част на фара, точно над мигача.
На прозрачната част ли е или на черната? Това питах, и снимка е най-добре.
И при мен има конденз за десният фар. Свалих го и си личи че е отварян или е сменяно стъклото. Огледай дали е залепено напълно стъклото към основата при мен има пропуск от там. Малко черен силикон сложен внимателно за да не изцапа видимите части решава проблема.
Въпросната едва доловима пукнатина я запълних със специално лепило, фарът го подсуших добре и сега очаквам дъждовно време, за да тествам извършените в домашни условия поправки. След последния дъжд фарът беше като аквариум Big Grin . Мисля, че би следвало проблемът да е разрешен, но ще напиша какъв е конкретният резултат след водни тестове. :lol: