Волво Клуб - България

Full Version: Избор на кола
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Преди около един месец взех книжка и сега дойде времето за първата ми кола. Първо се бях насочил към BMW но след известно време се отказах и сегалерия съм се насочил към Volvo s60 или Volvo S80 2.4i 140 коня около 200 година но бих искал да е с газ понеже още уча и няма как да го изхранвам на бензин. Интересуваме да дадете лично мнение за разход на гориво, надежден ли е мотора понеже прочетох няколко теми в който пишеше че е много тромав, здрав ли е мотора ако не е да ми препоръчате някой който е по надежден.

П.П. Също каква е разликата между S60 и S80.
Щом си се насочил към този двигател вземи Бифуел - метан. Тромав...приятелю, та ти още не можеш да караш и искаш нетромава кола. Разхода на метан ще ти е около 10лв на 100 градско и 5-6лв извънградско. За надежност всичко си зависи от конкретния екземпляр. По магистралата спокойно си поддържаш 150, е градско не е като турбо варианта, но 2 убавини на едно място няма.
Мен това дали е тромава или не, не ме вълнова толкова въпроса е да не тръгна да изпреварвам някой и да не мога да го изпреваря не знам как върви понеже не съм се возил и за това питам. Четох доста коментари на колеги и те я описват като да не може да изпревариш и една кола било много тежко копето с малък двигател и някакви такива.
Още учиш, а имаш правопис на третокласник.
Явно буквата "У" вече липсва от азбуката .. не знаех.
По наше време си я имаше Smile

А иначе .. не знам доколко S60 и S80 са подходящи да "учиш" на тях. И двете са големи, особено 80-ката. S60-то пък си има недостатъка с недозавиването. За 80-ката не знам, но със S60 едва ли ще има проблеми да се изпреварва.
Мое скромно мнение - първата кола трябва да е по-малка и с не толкова кончета.
Извинявам се че съм допуснал правописна грешка по невнимание.

Мисля че тази неволна грешка не е от значение защото въпросът ми е друг, а това че вие сте толкова дребнави си е ваш проблем и на хората около вас. Щом си мислите че не знам как се пише ВЪЛНУВАМ ...

П.П. Нека пишат само хора който са имали такива коли или имат, не дървени философи с остроумните им закачки.
Пожелавам Ви лек ден .
Съгласен съм донякъде с колегите, че изборът ти за 1-ва кола е неправилен. Почни с нещо от нисък клас, с малък разход, и след това се качи и се наслаждавай на возията. Моята първа кола беше Mazda 323F 1.5 90коня, поради разрастване на семейството ми трябваше вече по-голяма и комфортна кола. Взех си колата от подписа ми, и въпреки че я описват като тромава спокойно без да свалям предавки настъпам газта и си изпреварвам, имаш мощност почти по целия оборотомер. Около 500лв са ти разходите на година горе-долу. Данъци и застраховки са друго перо.
И защо човек да не се учи на голяма и сигурна кола?
Аз бих взел за децата си точно S80.
Уважаеми бъдещ колега, не сме дървени философи, ако си прегледаш писанията ще намериш доста грешки които си допуснал.
Не се подиграваме, доста далеч сме от това, но е срамно все още да учиш, и да допускаш такива фрапиращи грешки.
И ние не сме безгрешни, но поне се стараем.
Относно модела за който питаш, мога да ти споделя, че си е доста приличен, и като вървене, и като разход.
Но, сигурен ли си, че искаш Волво?
Пишеш, че още учиш и нямаш много пари за бензин, и ти трябва на газ.
Поддръжката на такава машина не е евтина, ако мислиш, че с евтини части ще го поддържаш, по добре си вземи БМВ или голф.
Успех, и не се засягай.
КоЙто - м.род ед. число
която - ж.род ед. число
което - ср.род ед. число
коИто - мн. число
Pages: 1 2 3