Волво Клуб - България

Full Version: Vida Dice и всичко за диагностиката на Volvo
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, реших да отворя нова тема тъй като не успях да намеря подробно описание на едно място. Имам Volvo S40 1.8i 122к.с. 2001г. В оборудването не са включени предни фарове за мъгла. Започнах да проверявам какво е окабеляването в колата и електрическите схеми на автомобила за да мога да ги активирам. След проверката установих, че необходимото окабеляване е налично. Другото основно нещо, което трябва да е налично в работещо състояние е предпазителя (бушона). Това не съм го проверявал тъй като предпазителя за предни и задни фарове за мъгла е общ. А задният ми фар за мъгла си работи.

Първата спънка, която срещнах е едно бутонче, което не може да бъде натиснато. Намира се на електроният блок за включване на габаритите, фаровете, настройка на подсветката, настройка на височината на светене на фаровете и на фаровете за мъгла.

[Image: Light_Switcher.png]


Този проблем го отстраних като разглобих и махнах ограничителя, който не позволява бутона да бъде натиснат. Проверих, разбира се, и цялото опроводяване на платката, която се намира в управляващият блок. Всичко изглеждаше наред и нямаше друга причина фаровете да не работят заради него. Единствената оставаща причина фаровете да не заработят е диагностична конфигурация на CEM (Central Electronic Module).

Въпроса ми е дали някой е извършвал подобна процедура и дали може да ми услужи за 3 минути с такъв кабел (Dice) за да може да се активират предните фарове за мъгла. Почерпката е от мен разбира се. Wink
То хубаво,ама ако си от Каварна,малко ще ти е трудно да ти го дам от Кула(Видинско)! Wink
pliva Wrote:То хубаво,ама ако си от Каварна,малко ще ти е трудно да ти го дам от Кула(Видинско)! Wink

Да така е. Big Grin В София съм.