Волво Клуб - България

Full Version: Дилема при избор на следваща кола
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте, драги съфорумци,

Дълга тема ще бъде и приемете извиненията ми, но съм си многословен.

Въпросът ми касае автомобили от раздел S и XC и не можах да реша къде е правилното място на темата ми, затова я пускам тук, така и спамът ще е безнаказан Smile
От известно време ми се върти в главата евентуална смяна на настоящето ми волвозило, тъй като по принцип ги сменям на около 3 години. Без да искам да прозвучи като обява от автокъща, но колата наистина е перфектна и нямам никакви забележки към нея, просто някак ми се ще нещо по-ново и по-добро, ако излезе.
Проблем №1, как да определя реална и разумна пазарна цена. Проблем е защото, не мога да намеря идентични екземпляри и – да ползвам терминологията на статистиците – не мога да си направя представителна извадка. Колата е S80 моделна година 2009, с първа регистрация август 2008, 2.5Т автоматик, 81 000 км, моментум (т.е. стандартно ксенонови фарове, кожен салон, cruise control, парктроник, подгрев на предните седалки, щора на задното стъкло, към това + ламинирани, шумоизолирани и водоотблъскващи стъкла, отопление и на задните седалки, отопляеми дюзи на чистачките, гуми Мишлен Алпин 225/55R16 (зимни) и Мишлен Примаси 245/45R17 (летни)) Маслото на скоростната кутия е сменяно веднъж, накладки – в началото на годината при предишното обслужване, а сега преди седмица минах второ обслужване за тази година, което включваше и смяна свещи. Всичките си коли обслужвам само в Мото Пфое и лично аз проблеми с тях не съм имал никога, та идеята е, че е с пълна и реална сервизна история. В мобил.де намерих само една подобна, но е модел 2008 (където буквите на багажника са VOLVO, a не V O L V O, не е с ел. ръчна спирачка, няма ксенон и няма подгрев на задната седалка) и цената ѝ е 11 900 евро. Според вас колко бих могъл а очаквам за моята?

Проблем №2, оглеждам се за идентична кола след 2011 г. В МП и на други места ми казаха, че бензиновите са много редки тук и надали ще излезе нещо, отговарящо на моите досегашни изисквания. Колата при всички случаи ще я взимам от тях, т.е. това допълнително ограничава шанса. Посъветваха ме да помисля за дизел и/или ХС60 / ХС90 (при него е ясно, че ще е дизел). Преди да взема сегашната, разглеждах няколко XC60 – страхотен автомобил, но не е моето като че ли. Малко малък ми идва (с две малки деца съм, т.е. 2 детски седалки, а между тях в S80 остава място точно толкова, колкото жена ми да се побере между тях, а тя си е доста слаба). ХС60 почти със сигурност го отписвам като вариант. При ХС90 ме блазни идеята за огромния багажник, третия ред седалки, а и фактът, че въпреки по-малките си външни габарити е по-широк с около 4-5см. отвътре. Не съм от най-заклетите почитатели на джиповете, нито на дизелите, но може и да се наложи компромис. ХС90 съм карал само градско. Как се държи на дълъг път? Завои? Усещане за скорост? Говоря за D5. Това в сравнение с бензинов седан S60 или S80(P3), понеже с тях сравнявам всичко. Халдексът на колко време трябва да бъде обслужван и с какви пари е свързано това? При вариант ХС90, вероятно пак ще е след 2011-2012 г. Според вас кой компромис ще е по-доброто решение ХС90 или S80 дизел?

Благодаря предварително на всички отзовали се.
Дилема няма - на теб ти трябва XC 90 2.5T. Дизел - НЕ.
Усещането на дълъг път е далеч по-приятно от това на градското. ;-)
Понеже е тежък автомобил и усещането за скорост се понася доста по-приятно.
Опитахме се да преобърнем един със 150 км/ч на едни завои - еми не успяхме. :-)
Остава да го намериш.
Желая ти успех !
:-)
Stanchoni Wrote:Дилема няма - на теб ти трябва XC 90 2.5T. Дизел - НЕ.

Мда, но бензинов ХС90 си мисля, че е по-бяла врана и от бензинова S80 :mrgreen: А при положение, че Жипът гони двата тона, не му ли идва слабоват този двигател? Разходът колко му е горе-долу? Не, че се плаша толкова много от разход, на моята съм стигал и 17/100, иначе е около 15 и нещо в градО и 7 на магистрала, но това, както Тигърът беше посъветвал един във Фейсбук - с цвичките от детската градина Big Grin

Редкация: Сега виждам, че 2.5Т се предлага само до 2006 г., а това ми идва малко старичко. Остава 3.2 и Т6 от бензиновите, а Т6 май беше с легендарната GM трансмися.... :?
YoYo Wrote:
Stanchoni Wrote:Дилема няма - на теб ти трябва XC 90 2.5T. Дизел - НЕ.

Мда, но бензинов ХС90 си мисля, че е по-бяла врана и от бензинова S80 :mrgreen: А при положение, че Жипът гони двата тона, не му ли идва слабоват този двигател? Разходът колко му е горе-долу? Не, че се плаша толкова много от разход, на моята съм стигал и 17/100, иначе е около 15 и нещо в градО и 7 на магистрала, но това, както Тигърът беше посъветвал един във Фейсбук - с цвичките от детската градина Big Grin

Ся, кат ще гоним врани нека да са бели или нищо. ;-)
Над 2 тона е :-) и не, не му идва слаб. Но това е субективно индивидуално усещане кат едни други работи ...
За разхода ще се изненадаш, но мога да ти пратя телефон на лично за инфо от първа ръка за литрите на дизеляка. Ся ще ме стреля някой, но ще кажа че са същите които си споменал за бензиновата S80, но за цена на дизел умножено по тежест и усещане за танк.
:lol:
YoYo Wrote:
Stanchoni Wrote:Дилема няма - на теб ти трябва XC 90 2.5T. Дизел - НЕ.

Редкация: Сега виждам, че 2.5Т се предлага само до 2006 г., а това ми идва малко старичко. Остава 3.2 и Т6 от бензиновите, а Т6 май беше с легендарната GM трансмися.... :?

И аз имах съмнения че е така за 2.5 мотора ...
Не се отказвай от бензина,това е моя съвет и аз спирам до тук.
Успех.
Smile
2.5T се предлага до края на производството (2014). Даже от последният фейслифт 2011-2012 остава единственият бензинов двигател.
Представи си на по-леката S80-ка щом ти е харчел толкова, то на XC90 колко ще хапва.
Предполагам си видял, че за екземпляри от 2010 година нагоре цените са от 15 000 евро нагоре. Километрите се въртят около 100 000, двигатели може да намериш и американско изпълнение - 3.2 литра Т6, но при тях не мога да коментирам въпроса за скоростните кутии.
За твоята красавица по малко от 22 000 лв. ще е подарък предполагам, но нали не е моя колата - пиша смело. Моля те не се засягай ако без да искам съм те докачил с някое от моите разсъждения.
Аз също съм фен на бензиновите двигатели, даже и мотоциклета ми е бензинов...
Сигурен съм, че ще намериш. Лошо ако ще разчиташ на парите от евентуалната продажба на S80-ката.
Поздрави
Андро
Относително е колко можеш да вземеш за колата. Преди няколко седмици се предлагаше едно С80 Р3 Т6 4х4 с почти всички екстри за по-малко от 12000 лв. В момента виси едно В70 Р3 Т6 4х4 за по-малко от 17000 лв. И то от доста време си виси.
А за колата - В70 / ХС70 Р3 не е ли опция? Голям багажник, шаси от С80?
air-d, не си казал нищо обидно и по никакъв начин не съм се засегнал от нищо Smile Не живея с илюзии, че само с парите ще взема нещо по-добро, те ще са част от парите за следващата, както е било досега. Тъпото е, че тук пазарните стойности се определят така: в мобил.бг, "Горубляне" и подобите места колата "Х" на "Y" години е на 110 000 км и цена "Z", като няма какво да си говорим за "перфектността" им, километрите им, сервизната им история или колко пъти в месеца бабата я е карала. Ако тръгна да я продавам неминуемо ще има "ти луд ли си, виж в мобилЕТО за колко ги дават кат' твоята", иди обяснявай, че между двете коли общото е само марката и моделът.... и така колата или остава вечно моя, или се псувам поне 10 години колко евтино съм я дал. Не съм търговец и тези работи не ги умея Smile
На този етап не бързам, просто си правя предварително проучване и събирам мнения.

vato, има коли, които харесвам, но не за себе си. Комбитата не са ми по сърце, не мога и сам да си обясня защо.
Младеж, дума и лаф да не става за нафтови кюмбета, убеден съм, че ще съжаляваш. Аз бих заложил на по-новото 80 , с новото табло и двигател 4,4, е ако не може S90 разбира се. Споменатата по-горе бензинова 80-ка беше на почти 300 х.км. За твоята реално можеш да почнеш от 22-3 и да се надяваш на 20, тук пазара е такъв за жалост. Старата 80-ка я дадох 3500лв под цената на аналогична такава, но на повече км в Мобилето.
Pages: 1 2 3