Волво Клуб - България

Full Version: Странен НАП/КАТ казус
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Колеги, имам едно питане:
Вчера получих от НАП съобщение, че дължа 130 лв по две глоби "Наказателно постановление" (100 лв) и един фиш (30 лв.) от КАТ. На пръв поглед нищо необичайно, но за мен има няколко странности:
1. От 2008-ма година не съм бил спиран/глобяван на пътя.
2. Едното НК е от 2010-та, а другото от 2013-та година.
Дори да предположим, че са ме "заснели", пак възникват въпроси, защото от 2009-та година, нямам личен автомобил.
Като МОЛ на фирма, в един период ми се водеха 3 служебни коли, обаче в съобщението не се посочва коя кола е евентуално "заснета".
3. Още по страна е случката с фиша, който се води от 2011 и е издаден във Велико Търново. Служителката от НАП, направи проверка и се оказа, че съм си платил фиша!!!! То вярно остарявам, обаче не съм токова изкуфял, че да не ни спомням, нито кога са ми писали фиш, нито кога съм го плащал!!!
----
Както и да е, фиша отпадна, но остава въпроса с нак. постановления.
Чудя се къде сега да ги търся, да видя кой и по какъв повод ги е съставил тези НП-я?
--------
Някой сблъсквал ли се е с подобен казус?
----
Най-тъпото е, че по Коледа, тъкмо си говорехме с баща ми, че няма да е лошо да си извадим "златни" талони ... Sad
Разходи е до КАТ-дървеница.
По отношение на камерите в градовете - през 2011 получих известие , явих се в КАТ Варна и ми прожектираха клипче от 20 - 30 секунди , в което с мноооооого добра разделителна способност си личеше как докато си чакам на червен светофар и в момента в който се наведох за да си взема нещо от жабката, на оранжевата ми риза нямаше колан! Стана ми смешно, защото качеството беше доста високо и по никакъв начин, не можеше да се каже , че не съм аз!
Мисълта ми е , че в съответния отдел КАТ , който е издал НП, има звено по видеонаблюдение и клипчетата се пазят по ден и час / в НП те са описани ,за да се знае кога е извършено нарушението/! Можеш да отидеш , да видиш и ако е в някой град , да разпознаеш шофьора, ако е извън града и е за скорост или нещо друго поне колата ще можеш да видиш !
Късмет !
Там е такава организация, че нищо не ме учудва.
Преди няколко години, жена ми изкара курс за шофьори, взе си изпита и отива в КАТ за книжка. Там я посреща любезна лелка зад гишето - "Не мога да ви дам книжката имате неплатени глоби". Confusedhock:
След разкарване напред-назад из КАТ се установява, че "това било старо и не било важно"(явно ги е било срам да си признаят - направихме грешка). Връчват и книжката и приятен ден.
mevdo Wrote:По отношение на камерите в градовете - през 2011 получих известие , явих се в КАТ Варна и ми прожектираха клипче от 20 - 30 секунди , в което с мноооооого добра разделителна способност си личеше как докато си чакам на червен светофар и в момента в който се наведох за да си взема нещо от жабката, на оранжевата ми риза нямаше колан! Стана ми смешно, защото качеството беше доста високо и по никакъв начин, не можеше да се каже , че не съм аз!
Мисълта ми е , че в съответния отдел КАТ , който е издал НП, има звено по видеонаблюдение и клипчетата се пазят по ден и час / в НП те са описани ,за да се знае кога е извършено нарушението/! Можеш да отидеш , да видиш и ако е в някой град , да разпознаеш шофьора, ако е извън града и е за скорост или нещо друго поне колата ще можеш да видиш !
Късмет !
Аааа, Севдо, ти тогава не беше ли с Маздолета :!: :!: :!:
Да ама това на практика е без значение.
ХА-ХА-ХА. Днес висях цяла сутрин в КАТ. Станала била грешка, нямам никакви глоби. Изгубиха ми половин работен ден и ще ми изгубят още толкова, защото удостоверението ще е готово след 2 седмици, и трябва сам да го нося в НАП. Да не говорим, че всъщност ще ходя 2 пъти, защото срока за обжалване в НАП е 1 седмица...
Организацията кърти...
Пак е по добре отколкото да им плащаш излишни парички.Вземи и пийни нещо с кеф.
Ignat40 Wrote:ХА-ХА-ХА. Днес висях цяла сутрин в КАТ. Станала била грешка, нямам никакви глоби. Изгубиха ми половин работен ден и ще ми изгубят още толкова, защото удостоверението ще е готово след 2 седмици, и трябва сам да го нося в НАП. Да не говорим, че всъщност ще ходя 2 пъти, защото срока за обжалване в НАП е 1 седмица...
Организацията кърти...

Не се учудвам...

Но пък имат и напредък. Минах днес през общината и си платих данъците и изненада - очаквах да водим пазарлъци за S80-то което продадох миналата година, но се оказа, че КАТ ги е уведомил, че колата си е сменила собственика. Smile
Тъпо... Ще трябва и това май да пиша в данъчната си декларация таз година. :roll:
А преди години трябваше да се подаде декларация,че автомобила си го продал.Има някакъв напредък все пак.
Или по скоро новият собственик като е подал декларация,че е закупил автомобила и е представил копие от договора заверен от Нотариус и данъчните са се понапънали да го отпишат от стария собственик.Все пак си е напредък.
Pages: 1 2