Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с климатроника на Волво s60
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Колеги имам следния проблем с волво s60, като загася колата климатроника продължава да свети подсветката и се чува жужене след около 2-3 минути гасне. Така ли трябва да е или има проблем?
Имаш проблем, с един транзистор вътре. И аз го имах този проблем. Жуженето е от вентилаторчето което е към сензора за вътрешна температура. Ако вземеш втора ръка управление на климатроника, ще трябва да го запознаеш с колата, а не винаги става. Ако си технически грамотен, като го разглобиш, до врътката на вентилатора има един транзистор, неможеш да го объркаш. Аз за всеки случай смених и още един транзистор, който се намира на гърба на управлението. Сега всичко си е ок.
Кой транзистор колега да не стане грешка
На втория файл под врътката на вентилатора и лампичката за подсветка. Аз го смених и се оправи този проблем.
Смених транзистора и лампите се оправиха сега остава само вентилаторчето да работи пак ли има нещо за смяна или така трябва да е?
Кое вентилаторче не ти работи, в купето или на модула?
Вентилаторчето на модула трябва да си работи. Не се занимавай с него. То спира след 2-3 мин като извадиш контактния ключ
Окей мерси много за информацията, значи вече всичко е наред
Dare_devill Wrote:Смених транзистора и лампите се оправиха сега остава само вентилаторчето да работи пак ли има нещо за смяна или така трябва да е?

Колега, предполагам, че става въпрос за TR17 - би ли написал какъв транзистор си сложил, та ако се наложи на някой, да знае какво да търси по магазините.
Благодаря.
На транзистора пишеше f 3055L по този номер го намерих ако някой има същия проблем мога да помогна
Pages: 1 2