Волво Клуб - България

Full Version: Carbon Cleaner
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Някой има ли вече опит с това и ако да каже дали си заслужава, също някой по-напред с материала да изрази мнение.
Колега ползвал съм такова нещо.
Кажи какво ще чистиш, ако може.
Гледам във фейса го рекламират, става дума за двигател на кола. За ся няма да чистя нищо ама ми е интересно да разбера дали има ефект.
Не иска да ми промени предния отговор затова добявам втори.

Колега, когато ремонтирах цилиндровата глава на старото ми Волво и един куп неща около нея, ползвах - Brake Cleaner, Carbon Cleaner, Acetone, Benzin, Nafta. Голямо чистене, голямо тровене. Наистина се натрових по едно време. Тогава без да искам ми попадна един pdf (който естествено не мога да намеря сега) ръководство за почистване на самолети. Оказва се че там се ползват разни големи химии, но хората искат да ги махнат. Установили са че вода под високо налягане и елемнтарен почистващ препарат като сапун или спирт вършат много добра работа и не са вредни. Голяма изненада - сапуна, моля ти се, да чисти, не може да бъде, или спирта. Както и да е, взех цилиндровата глава, накиснах я във гореща вода и евтин течен сапун за няколко часа, изплакнах я със пръскалката и една пластмасова четка и се изчисти, направо светна. Изчистих и другите части така. След като изредих роднините на горе упоменатите "препарати" се отървах от тях и никога повече не съм ги ползвал. Обезмаслявам със спирт, а пластмасите по двигателя ги чистя с Vinyl and Rubber Care на Autoglym. Единствено което остана да ползвам е Sensor Clean. Всичко останало отиде на боклука.

Поздрави
Е за тази джаджа става дума http://carbon-cleaner.com/ .
Идея си нямам. Sorry.
MichaelLeRoi Wrote:Някой има ли вече опит с това и ако да каже дали си заслужава, също някой по-напред с материала да изрази мнение.

Не си заслужава. Пари дадени за нищо, или по-скоро за спокойна съвест , че сме направили нещо добро за колата. В ютуб има клипове преди и след манипулацията. Снимаха с камера в цилиндъра през дупката на свеща, разлика никаква. Доста хора си казват, дори и да не помага поне не вреди, да ми е спокойно на мене :lol: .
Още един начин да ти вземат паричките, поне според мен.