Волво Клуб - България

Full Version: О пръстени - радиаторче за парното S 80 2.0 T 180кс
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, колеги! От скоро наблюдавам загуба на антифриз. Онзи ден забелязах мокро петно под шофьорската стелка. Изтръпнах, че е заминало радиаторчето на парното и съответно ще трябва да се сваля цялото табло, както на повечето автомобили. Позаинтересувах се и бях изключително приятно изненадан, че за подмяна на радиаторче на парно не се изисква почти никакво разглобяване! Та днес реших да погледна за какво става въпрос на практика. Свалих кората над педалите и от това което виждам ми се струва, че загубата е не от радиаторчето, а от О пърстенчето на едната захранваща тръбичка. Имаше образувана капка и следи от теч надолу по "трасето". Оставих кората свалена, за да наблюдавам какво ще се случи при загряла кола, когато системата е под налягане. Искам да се убедя, че е от там.

Искам да ви попитам тези О пръстенчета дали се продават отделно и къде могат са бъдат намерени. В случай на подмяна при обезвъздушаването на системата има ли някакви специфики.

Поздрави!
Мото-Пфое. По спомени около 20лв(не съм на 100% сигурен това го правихме преди доста години ) излизаше всичкото което трябва да се смени.
Колега van4ov, имаш ли някакви дрги симптоми, които да изяснят картинката? Откъде идва петното под стелката? Вижда ли се въпросният О-пръстен?
Извинявам се за въпросите, но и аз търся решение на подобен проблем.
Визуално така ми изглежда
van4ov Wrote:Визуално така ми изглежда

От там е. Wink Това е "слабост" на P2 платформата, като мине 10-12 години протича и подгизва тапицерията около шофьорското място. Wink