Волво Клуб - България

Full Version: Какъв ефтин газов инжекцион за S80 2.4?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колата е 2001 година, двитагеля е с 5 цилиндра, 140кс. Знам че е по-добро решение да се сложи ГИ на някоя известна компания, но парите са проблем.
Имате ли опит с някой ефтин ГИ на такъв двигател? Какво е най-добре да се избере от ефтините ГИ и можете ли да препоръчате сервиз за монтаж?
... опит с тия "еФтините" май никой няма...
Аз съм с еВтин, 1500лв беше някъде, на Романо. Доволен съм с 5г. гаранция е. По-евтино за 5 цилиндъра не знам, може тея Фобос, ама там може във времето да ти излезе по-скъп Smile
Аз бях с Ланди Ренцо и карах 5г.Понеже трябваше вече да сменям дюзи и бяха доста скъпички,по 120 лв. едната и смених компютъра с Фобос и други италиански дюзи и вече 5 месеца съм доволен.
Колега,
гледай като избираш уредбата да има постоянна връзка по OBD, за да работи изобщо (този двигател има самоадаптация и ако нямаш постоянна корекция по OBD ще имаш проблеми). Навремето като мислех да сменям фабричната уредба гледах, че най-ефтината уредба с такава връзка беше на AGIS (българските Фобос и BSM преди 4 години лъжеха, че имат OBD, но реално я ползваха само при първоначална настройка, а не постоянно да коригират - сега не знам как са).
Поздрави
Не знам дали моя двигател е същия, и той е 5 цилиндров, 2.4 литра, 170 к.с. От 4 години съм с Фобос. Няма връзка с OBD. Нямам оплаквания. Динамиката е същата като на бензин, разхода на извънградско е 8.0-8.5 л газ при скорости 90-100-110 през по-голямата част от пътя.
pamporov Wrote:Не знам дали моя двигател е същия, и той е 5 цилиндров, 2.4 литра, 170 к.с. От 4 години съм с Фобос. Няма връзка с OBD. Нямам оплаквания. Динамиката е същата като на бензин, разхода на извънградско е 8.0-8.5 л газ при скорости 90-100-110 през по-голямата част от пътя.
И аз съм със същия двигател.И пред мене стои въпроса с газификацията.
Предлагат ми Фобос с ОБД, но ми казват,че ОБД-то не било много добро,т.е. служило само за триене на грешки,но като цяло нямало да има проблеми.
Днес напарвих теста с газта,до София и обратно с ГИ Фобос.Даде ми разход от 10.3 на 100,като съм позвал автопилота със скорост около 100-110 и на магистралата около 120км/ч.Не намирам особена разлика с бензина,не че няма но е доста приемлива.Но ще трябва да заредя поне няколко пъти и да направим още някоя донастройка в малко по натоварен режим и ще видим как ще е .