Волво Клуб - България

Full Version: Теч на масло през щеката
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
От скоро съм собственик на волво с40 2.0ку 160кс B4204T. Забелязох че ми пръска от щеката на двигателя та някой ако има подобен проблем и го е ришил ще съм му благодарен да сподели.
Като махнеш щеката на работещ мотор има ли проблеми? или просто оттам прокапва с течение на времето? Или е калпава щеката (може и да е сменена с таква от друг модел, че тези старите често се бъгват на ръкохватката) или картерната вентилация не е ок.
B4204S Wrote:От скоро съм собственик на волво с40 2.0ку 160кс B4204T. Забелязох че ми пръска от щеката на двигателя та някой ако има подобен проблем и го е ришил ще съм му благодарен да сподели.


Виж си картерната вентилация първо.
B4204S Wrote:От скоро съм собственик на волво с40 2.0ку 160кс B4204T. Забелязох че ми пръска от щеката на двигателя та някой ако има подобен проблем и го е ришил ще съм му благодарен да сподели.

Сменяш сегменти, и спира да духа.
Може и щеката да ми е проблемна вчера вдигнах 200 и забелязох че има масло по щеката но незнам дали е нормално това,също така и измерех компресията и 4 цилиндъра е 13 поне компресия има
B4204S Wrote:Може и щеката да ми е проблемна....
А дано ама надали.... Smile Няма как да е от щеката. Колегите дадоха добри и правилни насоки: вентилация на картера, сегменти.
Съмнявах се и за двете неща.Но ако е от сигмент колега, то трябваше да пуше сивкав пушек а то го няма.Но все пак е машина няма гаранция за нищо.
Значи по вероятно е картерната вентилация, колегата по горе ти го е написал.
Като работи на място колата, и извадиш щеката излиза ли пушек от там?
Не мога да редактирам, затова пиша пак, и се извинявам.
Ако правилно съм разбрал, този двигател е турбо, съмнявам се да има толкова висока компресия.
Не зная дали е нормално 13 компресия при турбо, не съм запознат, ако греша моля да ме извините.
Видях в ауто датата и там ми показа че компресията трябва да е от 11 до 13
Pages: 1 2