Волво Клуб - България

Full Version: Volvo S80
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте фенове на марката(и аз съм един от тях),
Пиша тази тема(незнам дали е в правилната категория,новобранец съм форуми и реда в тях).
Имам запитване отностно Волво S80(2007-2009).Колата ми харесва изклютелно много,като интериор,екстериор,оборудване,дизайн т.н. Та да мина по същество:
1.Интересуваме колата да е надежна,далеч съм от мисълта,че я купувам и разходи по поддръжка няма да има,но поне да не е някаква кола която няма да излиза от сервиза или влиза там през месец(тук визирам самата здравина на колата заводски,ясно е че ако я е карал някои махлен няма как да е читава)
2.Дали двигателите на тези коли са надеждни,като продължителен пробег(защтото до колкото знам са на Форд,никак не ги обичам фордовете)
3.Скоростна кутия(поне в обявите до момента несъм попадал на ръчна скоростна кутия) някакви препоръки?
4.Какво точно да гледам при даден оглед на колата(харесал 2-3 оферти в мобиле.бг).Дали има някакви специфични звуци които биха ме навели на мисълта,че колата не е наред(компетенцията ми към колите е към 20%).Тук визирам двигател и скоростна кутия най-вече,тъй като ми е ясно,че това е голяма и тежка колата и ходовата част си изисква поддръжка и по-склонна към износване.
5.Горе споменатите обяви са за град София,и дали има човек(измежду вас) който е доста повече на „ти“ от мен в колите,и бил се навил срещу заплащане разбира да дойде на оглед и да прецени горе долу какво се случва с колата която съм харесал.
6.Някой който притежава такъв автомобил,дали си е правил сметка колко горе долу му излиза годишно поддръжката на колата
Благодаря за отделеното време.
Човек в Сф може да се намери, в краен случай и Мото Пфое е надежден вариант.
Двигател на Форд :?: :roll: не си уточнил за бензин или дизел се оглеждаш. За АСК има изписано доста във форума, при две мнения едното ще е за, другото против. При добра поддръжка преди теб и нормални км пробег ще останеш доволен. Винаги има някакъв % шанс да извадиш котката от чувала, но с добра подготовка, разбирай оглед с човек наясно какво да гледате, всичко ще е ок.
Ела на утрешната среща на клуба на паркинга пред НИМ и ще разбереш много за марката.

Vladi87 Wrote:2.Дали двигателите на тези коли са надеждни,като продължителен пробег(защтото до колкото знам са на Форд,никак не ги обичам фордовете)

Фолклор на квартални майстори, които са виждали Volvo S80 предимно отдалеч...
Да пропуснал съм да кажа за какъв двигател става на въпрос.Оглеждам се принципно за 2.5Д(185к.с.),но не казвам че 100% трябва да е този,отворен съм за предложения и препоръки.Точно такъв човек ми трябва и за това попитах дали има някой навит да помогне,срещу съответна сума,или ако знаете такъв да ми дадете някакви координати да се свържа с него.За срещата от колкол часа се провежда и до колко,че НИМ си е малко далече от нас