Волво Клуб - България

Full Version: Малко въпросчета за В40 2002г.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,от няколко дни съм собсственик на в40 2002 1.9 115к.с и имам няколко въпроса...
1. Дясния фар свети където си поиска вижда се,че е концентриран долу пред колата в една точка на около 2м. от колата и реглажа не му работи дали е само от машинката за реглажа или мога да го наглася и сам?
2.Има един малък ключ и на двата комплекта който дори и предишния собственик не успя да ми каже за къде е.
3.Постоянно ми свети лампата за нивото на течността на чисстачките а казанчето е пълно до горе...
Благодаря предварително на всички отзовали се!
По първия въпрос - намери темата за рециклиране на двусекционни фарове - там има много информация. Има вероятност някоя от ябълките да се е извадила от пластмасовото легло на рефлектора. Освен машинката има още два болта на шестограм за реглаж.
По втория въпрос би станало много по-лесно с една две снимки.
По третия въпрос виж датчика за новото на течността, по спомен се намираше до помпата, под предната броня.
По първия въпрос: Не работеща машинка или откачен рефлектор от машинката. Връзката между тях е като колянна става и лесно се откача ако е разглобяван фара или подменяна машинка и не е закачена както трябва. Пробвай дали машинката работи първо, като изключиш машинката на другия фар и отвътре от управлението на фаровете опиташ да вдигнеш/свалиш фаровете и слушай дали бръмчи. Ако бръмчи значи работи ,но вероятно е откачена. Има и вариант да е счупен регулатора за страничен реглаж вътре във фара ,което се случва при 90 % колите от модела но масово собствениците им не знаят. Това е много вероятно да го има и при теб ,но малко вероятно да е твоя проблем. Трети вариант ,който е най-вероятен е да е откачена колянната става на рефлектора но в горния край,над машинката,където се намира ръчния регулатор за на горе и на долу. Ако е трети вариант няма да минеш без сваляне и разглобяване на фара. Успех.
Фаровете са слабо място на този модел. На тъщата направо купихме нови. Пластмасите на реглажа бяха счупени...
Не са скъпи и светят по-добре от оригиналните!
Малките ключета вероятно са за деактивиране на аларма.
Здравейте,благодаря на всички за отговорите,но днес забелязах,че машинката на фара....Я няма!!! Ще взема една ще я монтирам и се надявам да стане работата...
maximall Wrote:Здравейте,благодаря на всички за отговорите,но днес забелязах,че машинката на фара....Я няма!!! Ще взема една ще я монтирам и се надявам да стане работата...

Вероятно и черните пластмаси са счупени.