Волво Клуб - България

Full Version: Чип тунинг на Volvo S40 1.8i GDI
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Добър ден, бих искал да си направя чип тунинг или ремап на колата, но проблемът е че тя е в Норвегия, където ми искат около 1500лв за услугата. Можете ли да ми препоръчате някоя фирма която се занимава с това и има готова настройка за моята кола? Идеята ми е да не карам цялата кола в БГ а просто да им занеса компютъра следващия път като се прибирам на там.
Моторът е b4184sm
П.П. Извинявам се, че пускам темата тук! Знам, че си има раздел за тунинг, но там последният пост е от преди полувин година и не мисля, че някой ще ми види въпроса. Благодаря за разбирането!
Здравей колега,
не е моя работа но какъв мислиш че ще бъде резултата след тази манипулация.
Поздрави
gjm_72 Wrote:Здравей колега,
не е моя работа но какъв мислиш че ще бъде резултата след тази манипулация.
Поздрави
Като повишение на мощноста ли имаш предвид? Попринцип числата които виждам из нета са между 135 и 140кс след манипулацията, тоест 10-15кс над фабричното.
Не че е спешно, но ще си идвам след по-малко от две седмици и ако някой може да ме насочи в правилната посока ще съм му благодарен.
Здравей колега моето мнение,е че щом колата не е с турбо не си струва да даваш толкова пари за някакви си 10-15к.с. който на практика можеш въобще и да не ги усетиш,а пък може и при теб да е в сила тази процедура с разпояване и запояване на чипове където проблемът се крие в меката платка на ЕКУ-то.По-добре я карай с 98 или 100 октанов бензин отколкото да си даваш парите за чип.
dimitar76 Wrote:Здравей колега моето мнение,е че щом колата не е с турбо не си струва да даваш толкова пари за някакви си 10-15к.с. който на практика можеш въобще и да не ги усетиш,а пък може и при теб да е в сила тази процедура с разпояване и запояване на чипове където проблемът се крие в меката платка на ЕКУ-то.По-добре я карай с 98 или 100 октанов бензин отколкото да си даваш парите за чип.
Бензина сам по себе си няма да помогне много. Попринцип и други неща бях запланувал, само че както е тръгнало, ще се радвам ако изобщо успея да я върна към предишното и състояние...