Волво Клуб - България

Full Version: Тръба от интеркулера към смукателя - замяна ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте. Колата е В50 2,0Д с ДПФ - премахнат. Докато колата беше в авариен режим заради ДПФ филтъра ми се спука пластмасовата тръба от интеркулера към смукателя точно на гофрираната част горе. Понеже не можах да открия оригинална бандажирах тази с самовулканизираща лента и отгоре с ПВЦ лента. Всичко беше наред докато колата не влезе пак в авариен режим и сега отново има лек пропуск от някъде над 2700 оборота Някой намерил ли е разумно решение за замяна с нещо неоригинално или да търся оригинална пластмасова. Смяната е сравнително лесна като изключим видията която я закрепя към радиатора.
Няма алтернатива, цената в Мото Пфое за тази извитата от към казанчето за течността е около 220лв. Вече не е пластмасова оребрена, а си е гумена.
Оказва се че втора употреба почти е невъзможно да се открие поради голямото търсене. Някой може ли да ми даден ОЕМ номер ?

Май изпускането при мен е от двата гумени пръстена в краищата където са скобите.
Виж дали няма да намериш тук:
https://www.do88.se/en/artiklar/hose-kit...index.html

Тук намерих, това което ми трябваше на мен, на по-добра цена отколкото в МП.
Проблемът е, че доставят само с DHL и това оскъпява нещата при по-евтините артикули, но ако е нещо по-скъпо си доставната цена не влияе толкова.