Волво Клуб - България

Full Version: филтър метан
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте.Въпросът ми е към колегите с фабричен метан.Има ли филтър тази метанова уредба,и ако да къде се намира той.Ходих при един газаджия и той ми каза че няма филтър.Малко се позачудих но....Колата е V-70 2.4 140магарета.
Здравей колега,
има такъв филтър - при мен се намира в най-задната част на автомобила отдолу - представлява малък вертикален метален цилиндър - в долната му част има пробка - за отстраняване на мръсотии ако има. Ако си спомням добре според програмата за обслужване елементът му се сменя на 80к км, но понеже цената му е доста висока а и го няма в МП, аз не съм сменял моя (а колата е на 260к км). Особенното е, че този филтър е сложен в магистралата за високо налягане и реално издържа на 250атм (затова е и толкова скъп). По принцип се сменя само вътрешния му елемент. За да съм по-спокоен съм си сложил филтър след редуктора - обикновен филтър - какъвто се слага на всяка газова уредба и вече около 100к км не съм го сменял - явно метана си е чист (за разлика от LPG Wink ).
Ако колата си върви - карай и не се притеснявай за филтри.
Поздрави
Здравей колега и благодаря за отговора.Колата си върви,няма проблем.Просто исках да направя някаква профилактика на системата,но щом е така за сега няма да пипам нищо.