Волво Клуб - България

Full Version: Не иска за запали
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,
Колата ми направи номер този след обед. Държа да кажа, че я паркирах нормално сутринта, ноо след обед ме предаде. Давам на контакт и светва червен триъгълник придружен със съобщение "brake failure stop safely" и "Anty Skid control temporarily disabled" . Колата не иска да запали въпреки 6-7 кратните ми опити. Други симптоми, които забелязях-стрелката на скоростомера паднала до долу и малка чертичка като минус пред часовника.
Акумулатора е нов, софтуерно ми е включена печката и ми е изключена системата four-c. Откачих акумулатора- без промяна. Преди това 2-3 пъти преди 5-6 месеца, съобщения за необходим сервиз на DSTC и веднъж зимата след некаране повече от 4 седмици, пак червения триъгълник с "brake failure stop safely", но тогава нямаше проблем с паленето и надписа не се появи повече. Някакви предположения ?
Няколко предложения - сервиз, диагностика...сервизиране.
Иначе можем да гадаем много.
А ако ще гадаем - също имам предложение - лентови кабели по волани и т.н. Но...с гатанките не съм силен.

Това е моето мнение тук.
Успех, колега!

Поздрави.
Благодаря за мнението Янков.
За да съм по конкретен- търся мнението ви за причинно-следствена връзка между надписа "brake failure stop safely"и отказа да запали колата. Да няма някакви блокировки с цел предотвратяване на бъдещи инциденти. Сервиза и диагностиката е ясно че ще го направя, но нека запали преди това :lol:
Викни ги място да направят диагностика иначе няма да стане, тя колата ще си каже какво и е, пък след това, ако е необходимо ще я водиш в сервиза!
tony_RZ Wrote:Благодаря за мнението Янков.
За да съм по конкретен- търся мнението ви за причинно-следствена връзка между надписа "brake failure stop safely"и отказа да запали колата. Да няма някакви блокировки с цел предотвратяване на бъдещи инциденти. Сервиза и диагностиката е ясно че ще го направя, но нека запали преди това :lol:
Едва ли ще запали преди да бъде отстранена причината за съобщението!Волво се слави като кола с грижа за безопасността на човека все пак!
Колата е в мотопфое вече. Закарах я с репатрак Cry . Ще пиша какво и е като се обадят от там.
Колега, това което описваш ми звучи доста познато, но във връзка с другият ми автомобил. Няколко поредни пъти ми изписваше на таблото грешка с DSC, ABS и електронната спирачка. От това следваха проблеми и несработване на абс, тракшъна, и др. подобни. Смених акумулатора и всичко изчезна. От този момент, досега не съм имал каквито и да било проблеми от подобно естество.
При мен преди 2 години се получи подобно съобщение(за прегрели спирачки).Това се появи при положение, че аз не ги бях използвал чак до там та да прегреят,т.е.карах бавно и на равен път близо 2 км.Изгасих колата и при последващото запалване се появи съобщението +червеният триъгълник!Разкачах акумулатора два-три пъти,но колата не запали,не можеше да завърти стартера!Усъмних се в акумулатора,който беше оригиналния (Волво) на 6 години.На следващият ден купих нов и всичко бе наред,а стария се оказа с мъртва клетка :roll:
Така, както обещах пиша за развитието на проблема. От четенето в мотопфое се оказа че е изгубила комуникация в основен модул разположен под кората на чистачките. Поправи го Ники Добрев чрез отваряне и почистване на пин по пин на този модул. По инфо на Добрев е детска болест на този модел тъй като има склонност към събиране мръсотии и влага поради разположението му. Как се именува и как се сваля и почиства - Ники Добрев, на мен ми е обяснено че от там минава цялата комуникация между отделните модули на колата. За сега проблем няма пу-пу.