Волво Клуб - България

Full Version: загрели дискове
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги . Скоро си закупих волво в50 2.0д смених всички ремъци , ролки ,два предни лагера ,предни дискове ,масло ,филтри и накладки . Проблема е че след смяната на накладките задните дискови загряват. Вдигнах на крик колелата се въртят но накладките леко опират но незадържат . Някой може ли да даде съвет. предварително благодаря.
Ами върни се в сервиза.
Как тека леко опират, но не задържат? Щом греят значи задържат.
Може да не са "върнали" достатъчно буталото на апаратите.
Здравей колега аз бях майстора,вчера махнах ламаринките на външните накладки и колелата освободиха , дръпнах няколко пъти ръчната и всичко беше ок . Като се прибрах ги пипнах и пак бяха леко загрели. Забравих да кажа че със старите не загряваше нищо . На всички коли аз съм сменял накладките и не съм имал проблеми.Този автомобил го имам от две седмици и и още не го познавам макар че спирачките са като на старото ми волво и на всичкото отгоре е дизел.Започвам да си мисля че феродото още не е паснало по дисковете или не е каквото трябва да е.
Аз лично не мисля, че леко загряване е проблем. Когато имах проблем със слаби спирачки, задните си бяха студени винаги, след като смених задни накладки, дискове и затегнах жилото на ръчната, вече спирачките работят много по-добре и задните дискове загряват леко след извесно време каране. Не чак колкото предните разбира се, но са приятно топли.
Joro B Wrote:Здравейте колеги . Скоро си закупих волво в50 2.0д смених всички ремъци , ролки ,два предни лагера ,предни дискове ,масло ,филтри и накладки . Проблема е че след смяната на накладките задните дискови загряват. Вдигнах на крик колелата се въртят но накладките леко опират но незадържат . Някой може ли да даде съвет. предварително благодаря.
Колега, загряват само самите дискове или загряват и джантите?
Аз имах подобен проблем със загряване на дискове и джанти на моя Форд. След смяната на спирачните апарати(нещо от сорта на Ате е името), дискове и накладки всичко изчезна! Смених ги преди около 45 000 км и всичко е наред до момента. Има вариант с чистене на буталата на спирачните апарати, но ти прецени дали си струва.

Успех.
Да не би накладките да са по дебели, макар и за същия модел автомобил?
И аз си мисля, че въпросните накладки не са за въпросната кола (или дискове).
Някак не мога и да си обясня загряването без задържане.

Ще следя темата, чудна ми е чуденката.

Успех на авторът, дано намери бързо проблема.

Поздрави.
Да не би като си слагал новите накладки да не си прибрал буталата до край, на някои коли става с въртене на самото бутало.
Били леко загрели....абе колеги, хайде всеки от вас да тръгне от точка А до точка Б и да си пипне дисковете. Нормално като натискаш спирачката и тези накладки като търкат в дисковете за да спрат кола почти 1,5 тона да загреят...
Здравейте колеги ,два дни не съм писал защото пътувах до Варна и нямах нет. Направих тест на автомобила и съм много доволен от разхода на гориво ,и пъргавия двигател и всичко отанало. Колкото до загряването на задните дискове всичко се оправи ,явно още феродото небеше паснало по дисковете . Като пътувах за Варна спрях на В.Търново за едно кафе и да видя колко загряват дисковете ,бяха много леко загрели . А колкото наближавах Варна ми направи впечатление че автомобила започна да спира много по добре .Когато тръгнах обратно спрях на първата бензиностанция като се стараех да не натискам спирачките и всичките дискови бяха леко топли. Все още не му разбирам на този автомобил и съм благодарен на всички които се отзоваха .
Pages: 1 2