Волво Клуб - България

Full Version: Пръскалката за задното стъкло не пръска В50
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте. Имам един незначителен проблем но пък дразнещ и в предвид идващия сезон е хубаво да се отстрани. От скоро забелязах че задната пръскалка за чистачката не работи. При бутането на лоста се чува помпичката но вода не стига до нея. Нивото на течността е на макс. Някой запознат ли е от къде минават маркучетата и има ли някакво място проблемно. Нали казанчето е общо ?
Колата е В50 2006 без пръскалки за фаровете
Същия проблем имам и аз със V40, 2001г.
И при мене е така V70, 2001г.
Привет, това означава запушен или скъсан маркуч или запушена пръскалка. Ако има скъсан маркуч при малко по продължително натискане на лоста за пръскане, някъде ще прокапе под колата*(така ще разбереш къде минава маркуча). Имал съм подобен проблем на друга кола. Повечето автомобили имат снадка/свръзка под задна лява врата и маркуча излиза от съединението. Откачи маркуча от пръскалката и виж дали отива течност до там.
Преди 2-3 лета и при мен се случи така. Резервоарчето с течност пълно, помпата се чува, че работи, но задната пръскалка не пръска. След едно продължително помпане на почистваща течност тя изби (прокапа) през кората на предната пасажерска греда. Свалих кората на гредата и видях, че маркучето се бе извадило от едно щуцерно съединение. Това беше. :mrgreen:
Благодаря за отговорите ! Утре ще е ден на пръскалката Smile