Волво Клуб - България

Full Version: Volvo s60 Ръжда на задна вежда !
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Волво с60 2.4i 140 кс. 2001г.
Здравейте колеги появи се ръжда на веждата на задния калник ! Следователно ходих при майстор и ми каза че трябва да сменя веждата .... Обачеее вежда немога да намеря , търсих калник ... и него неможах да намеря(предполагам цената ще му е хубава) ! Някакви насоки по проблема ако може и дали някой го е оправял тоя проблем и как !
Колега, аз не знам друг, освен теб, да го има този проблем, ти питаш дали някой го е оправил :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Я снимай да видим за какво става реч.
[attachment=50112]
Ми в последствие разбрах че колата е имала удар в заден десен калник и е сменян целия ... Впоследствие ми хваща ръжда веждата и заварката на прага
Не изглежда чак толкова зле, че да се сменя веждата. Пробвай при друг майстор да видиш какво ще ти каже!
Проблема е че и вътрешния ъгъл е еъждясал(на веждата) днеска ще отида и при друг да видим !
Аналогичен проблем с кола от друга марка. След удар поставен нов заден калник почна да ръждясва. Уж оригинален от оторизиран сервиз. Проблемът се реши с калник от друга кола - втора употреба.
M.Matev89 Wrote:Проблема е че и вътрешния ъгъл е еъждясал(на веждата) днеска ще отида и при друг да видим !
Явно не му се занимава.Малко обработка му трябва - почистване,ръждопреобразовател,шприцкит и пръскане с боя и лак.Вярно е знимавка за никакви пари,но според мен е престъпление да се сменява вежда или цял калник заради това!Проблемът идва не от качеството на сменения детайл,а от некачествената обработка преди боядисването!
Минаваш го с една шкурка докато не стигнеш до сивия метал от долу, ако ръждата е толкова много, че няма чист метал на места, пръскаш с преобразовател, както колегата по-горе каза. После 2-3 слоя грунд, боя, лак и е като нов. Ако е ударен може да се наложи да сложиш и малко кит. Иначе, ако искаш да спестиш пари и разправии с майстори, изшкуркай си го сам, пръсни го с преобразовател, ако трябва. После само го закарай на боаджия да го пръсне на бързо с боя и лак и си готов. Wink