Волво Клуб - България

Full Version: Съвет при покупка на S40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, колеги,

от доста време не съм карал Волво (няколко години), но съм се загледал по едно S40.

Обявата е следната:

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11509820060370484">https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... 0060370484</a><!-- m -->

На снимки изглежда супер, ходих и на място да го разгледам и имам няколко въпроса:

1. Колата явно не беше палена тези дни, та й подавахме ток. В началото като е студена, мотора се тресе повечко и през ауспуха пушеше бял/сив дим. Това нормално ли е или е сигнал за проблем?
2. Дясното огледало не се прибираше, а не изглеждаше да е чупено. Къде евентуално да се търси проблема?
3. При запален двигател, в интервал от 10-15 секунди се чуваше почукване, сякаш нещо се удря някъде.. на мен ми звучи като тампон на двигател, но не съм сигурен дали при тампон би се чувал при работа на място.
4. Бихте ли ми препоръчали майстор, който срещу заплащане би дошъл с мен да я погледне и евентуално закачи на диагностика? Колата е без транзитни номера, а предпочитам за парите, които бих дал за репатрак до сервиз, да ги дам на човек и да спестя поне време.

Благодаря предварително!
Привет Smile
1. Дюзи, изгорели подгревни свещи, егр...
2. Моторче или някоя част от механиката.
3. Маховик за смяна.
За първото, може и да е нещо малко като конденз. Щом казваш, че не е палена от отдавна е възможно да се е образувал конденз и сега да изкарва изпаренията от него. Най-добре я покарай докато загрее и виж как е тогава.
За второто, може да е корозирало и да е заяло, особено ако е внос от северна страна с влажен климат. Това се е случило и с моите огледала.
Третото, пак може да са много неща, но щом не е палена от отдавна значи от много от частите маслото се е стекло и сега още може да не са смазани правилно. Както казах и горе, покарай я малко (поне 30-40 минути) и виж как ще е тогава.