Волво Клуб - България

Full Version: Подгревни свещи или реле? S40 2.0d
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, този месец колцата ми е "решила" да се побъзика с мен. Вчера реших да проверя подгревните свещи и се оказа, че нито една не работи. Стори ми се странно да са изгорели всичките и започнах да се оглеждам за реле, но не успях да го открия. Наскоро, когато температурата падна около " - 7" забелязах, че пали по-трудно от обикновено. Въпроса ми е къде се намира релето, как да се провери и излиза ли грешка при диагностика?
Релето е някъде зад бронята мисля от ляво дано не бъркам. А като си на контакт светва ли лампата за подгрева? Аз не съм ги проверявал до сега. Лесно ли се стига до тях?
Да, лампата си светка нормално. До свещите се стига много трудно понеже са завряни да не казвам къде... но има една букса която им "носи ток", намира се зад мотора в горната лява част. Взимаш едно кабелче от плюса на акумулатора и го допираш до всеки един от четирите пина на въпросната букса. Ако свещта работи трябва да припука с лека искра.
Ще видя къде е тази букса и може да пробвам ако не намеря амперклещи за прав ток .
Утре ще я снимам.
Според мен са свещите. Аз имах същия проблем и се оказа че като е заминала една свещ тръгват и другите. Докато е топло нямаше проблеми но като застудя и при мен палеше трудно. Смених ги като сложих на BOSCH и всичко се оправи.
А колко ти взеха за работа? В МП искат 200лв за труд и да подпиша някаква декларация, че ако скъсат свещ при развиването, не носят отговорност...
На мен ми взеха около 80лв., но ходих при познат и си бях купил предварително свещите. На мой познат в друг сервиз му взеха около 170лв. за всичко без да попълва декларация. Какво е това, или го правиш или не.