Волво Клуб - България

Full Version: капаче за пръскачки
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, появи ми се следният проблем, както си карах, пръскачките за предното стъкло спряха да работят. Оказа се, че капачето отдолу на едната пръскачка е паднало и при желание да си изчистя стъклото, течността се излива отдолу, при двигателя. Потърсих такова капаче в два различни магазина за автомчасти - в единия ме гледаха все едно им говоря на китайски, а в другия, след проверка, ми казаха, че такова нещо няма от къде да се поръча и трябвало да "дебна" по автоморгите. Тъй като колата е 2007 (c30, 1,6D) не вярвам да ги има много по моргите. Прилагам снимки на двете пръскачки отдолу, за да се види точно какво липсва на едната. Ако някой от вас е имал такъв проблем или има предложения за решението му (разлучното от да го намотам с изолирбанд Smile ), ще съм ви много благодарен!

Желая на всички хубав ден!
Нещо подобно не би ли свършило работа:

[Image: 5288da18dfc9.jpg]
Не знам, по-скоро не...Ако ще пробвам нещо различно от капачето, което липсва, ще трябва да премеря диаметъра на отвора. Тогава идва въпроса как се стеснява навътре. Резервният ми план е да изрежа нещо гумено в такава форма и да го облепя с изолирбанд.
Това не е ли обикновен тройник? Защо ще се мъчиш да правиш тапа, такива тройници има с различни диаметри в магазините за аквариумни принадлежности. Още повече че този е спукан!
Не го бях погледнал така, фокусирах се върху липсващата част. Smile Благодаря за идеята! Ще видя какво мога да намеря да сменя целия тройник.
Това освен тройник е и невъзвратен клапан , можеш да си поръчаш от мотопфое или да си намериш в някоя морга не е задължително да е от С30.
Трипътен и двупътен клапан. В магазини за автоаксесоари се продават за стотинки.
В Мото Пфое в момента няма. Във Варна се продава в магазин Гарван, дали имам във вашият град не знам, но всеки от този тип би го имал, само капаче няма да намериш.
И да намери капаче, сигурно е имало пружинка и още нещо, което е изпаднало.
Здравейте, благодаря за помощта. Не е капаче, а клапан, както обясни единият колега по-горе. Реших проблема с тройник за фиат (или друга италианска, не запомних). Не е Т-образен, а У-образен и рамената са малко по-дебели от оригинала, но свърши работа.