Волво Клуб - България

Пълна версия: капаче за пръскачки
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте колеги, появи ми се следният проблем, както си карах, пръскачките за предното стъкло спряха да работят. Оказа се, че капачето отдолу на едната пръскачка е паднало и при желание да си изчистя стъклото, течността се излива отдолу, при двигателя. Потърсих такова капаче в два различни магазина за автомчасти - в единия ме гледаха все едно им говоря на китайски, а в другия, след проверка, ми казаха, че такова нещо няма от къде да се поръча и трябвало да "дебна" по автоморгите. Тъй като колата е 2007 (c30, 1,6D) не вярвам да ги има много по моргите. Прилагам снимки на двете пръскачки отдолу, за да се види точно какво липсва на едната. Ако някой от вас е имал такъв проблем или има предложения за решението му (разлучното от да го намотам с изолирбанд Smile ), ще съм ви много благодарен!

Желая на всички хубав ден!
Нещо подобно не би ли свършило работа:

[Изображение: 5288da18dfc9.jpg]
Не знам, по-скоро не...Ако ще пробвам нещо различно от капачето, което липсва, ще трябва да премеря диаметъра на отвора. Тогава идва въпроса как се стеснява навътре. Резервният ми план е да изрежа нещо гумено в такава форма и да го облепя с изолирбанд.
Това не е ли обикновен тройник? Защо ще се мъчиш да правиш тапа, такива тройници има с различни диаметри в магазините за аквариумни принадлежности. Още повече че този е спукан!
Не го бях погледнал така, фокусирах се върху липсващата част. Smile Благодаря за идеята! Ще видя какво мога да намеря да сменя целия тройник.
Това освен тройник е и невъзвратен клапан , можеш да си поръчаш от мотопфое или да си намериш в някоя морга не е задължително да е от С30.
Трипътен и двупътен клапан. В магазини за автоаксесоари се продават за стотинки.
В Мото Пфое в момента няма. Във Варна се продава в магазин Гарван, дали имам във вашият град не знам, но всеки от този тип би го имал, само капаче няма да намериш.
И да намери капаче, сигурно е имало пружинка и още нещо, което е изпаднало.
Здравейте, благодаря за помощта. Не е капаче, а клапан, както обясни единият колега по-горе. Реших проблема с тройник за фиат (или друга италианска, не запомних). Не е Т-образен, а У-образен и рамената са малко по-дебели от оригинала, но свърши работа.