Волво Клуб - България

Full Version: Покупка на S40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Здравейте на всички!
Поздравления за перфектно организирания форум!

Като бъдещ “колега” ще Ви помоля да ми помогнете.
Решил съм да си закупя S 40 2-ра генерация,дизел.
Не съм се спрял на конкретен екземпляр,но гледам моторите 1.6 и 2.0 дизел..

Интересувам се на какво трябва да обърна внимание при оглед-слабите места.
Също така да ме насочите към предавателна кутия-надежден ли е автоматика?!

Знам,че всичко зависи от това как е поддържан и каран автомобила,но ще съм благодарен ако изкажете мнение!

Поздрави!
Колега,моят съвет е да си вземеш от 1вата генерация фейстлифтовата тази втората генерация все едно,че караш Форд Фокус луксозно изпълнение един колега я има същата не ми направи добро впечатление пък и с тези чупливи и проблемни мотори на Пежо за никъде не е .
Точно пък френските дизели са едно от най-здравите неща в тези автомобили, стига да са били обслужвани редовно и навреме( а това се отнася за всички двигатели). Основно трябва да се гледа, дюзи, турбина, съединител/маховик и електрониката дали е наред. Задължително диагностика на колата преди покупка! При 1,6 мотора, дюзите са Бош, а при 2,0 са Сименс. 1,6 ако се кара спокойно е много, ама много икономичен двигател, докато 2,0-ката има доста повече ряз и пъргавина, но е малко по-висок разхода и с малко по-висок данък. До 2007-ма колите са евро 3 и са само с катализатор, след 2008-а са фейсливт и са Евро 4 с DPF. Като разход на автомобила и цени на консумативи за обслужване са много добри, не е Опел, но не са по скъпи или са аналигични на моделите на Тойота, Ауди, VW , Нисан, Мазда, да не говирим за Мерцедес и BMW от същите години. Успех с покупката! Ако купуваш колата от салон, нов внос не вярвай на показанието на км, както и на сервизните книжки, защото те ги попълват. От няколко годишно наблюдение на тези автомобили средния пробег годишно за такъв автомобил на запад е около 30 хил.км(има разбира се и повече и по-малко), така че си смятай сам км, спрямо годините на колата. Ако диагностиката се прави с Vida/Dice - оригиналния софтуер за Volvo, могат да се видят реалните км на колата или по-скоро стари записи в компютъра, на коя дата има запис и колко са били км.
Колега Veselin не мога да разбера защо заблуждаваш така колегата като казваш че френския двигател е най-доброто в този автомобил? Ами по тази твоя логика за какво да си купува волво тогава а не пежо примерно ако е така поне да си кара френско отвсякъде щом е толкова хубаво?Колегата я има същата както бях казал 2.0дизел е и толкова неща смени по нея и по мотора основно че му се зави свят както се вика и е решил да я продава маха въпреки всичко значи почна от ДПФ филтъра после турбината наскоро и дюзите понеже не можаха да му ги възстановят и сега има пак проблем с горивната помпа май тъй като идва с такси на работа защото колата му е с "най-добрия" френски двигател пък отвътре и отвънка по форма и дизайн си е чист Форд Фокус аз имах такъв преди да взема Волвото.Все пак всеки си решава за себе си ако му харесва това което му изброих на колегата който търси смело да се гмурка и купува.
На колко стотин хиляди е колата на колегата ти?
На 230 000км.оригинални я беше купил от Италия хем този на автосалона му е приятел и тази му я избрал за него точно.
Стванно. Не са много километрите.
Но, според мен от един автомобил не трябва да се съди за всички останали!
Ето, има форум на Пежо/Ситроен, може и там да 6е провери...
Лично за мен, това са едни от най-здравите и добри дизели, така че всичко е късмет, особено на кола втора употреба.
Аз бих проверил, тествал и ако всичко е ОК, вземам!
ПП. Освен двигателя, има още хиляди причини човек да избере определена марка, нали..?!
Да така е всеки трябва сам да се прецени успех и късмет на колегата му пожелавам в търсенето и избора понеже ще са му нужни.Аз съм на мнението кола и жена не се избират всичко е на късмет!
darin velev Wrote:Да така е всеки трябва сам да се прецени успех и късмет на колегата му пожелавам в търсенето и избора понеже ще са му нужни.Аз съм на мнението кола и жена не се избират всичко е на късмет!
+1
Подкрепям колегата darin velev за това, че този мотор не е най добрия.
Pages: 1 2 3 4