Волво Клуб - България

Full Version: Препоръчайте ми сервиз в София
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте,
Можете ли да ми препоръчате сервиз в София за моето Волво S80 2,5 TDI 140к.с. 2001г. 193 000 км. (реални, колата е моя собственост от 2002г)
Колата има два основни проблема. 
Първият е че доста пуши при поддаване на пълна газ. Светна ми чекът за грешка на таблото. Има сериозно омасляване при връзката на една пластмасова тръба с радиатора. Колата иначе върви добре (по мое мнение), но тази зима една сутрин при палене светна чека и сякаш колата влезе в сервизен режим...никакво турбо и сътветно никаква мощ. Спрях да я карам за около седмица и следващият път когато я запалих всичко се оправи (грешката си стои на таблото).
Вторият е че при остър завой наляво в едно определено положение нещо за миг прохърква и воланът леко помръдва. В последствие при въртене на воланът започна един шум, но не на метал, а сякаш някаква ел.машинка се тормози.
Иска ми се да установя какви са проблемите и колко би ми струвало отстраняването им. Малко се чувствам "уморен" да наливам пари в колата. От 2-3 години я вкарвам в сервиз с един проблем и ми я връщат с два-три повече. Например за този проблем с пушенето при пълна газ съм посетил 3 различни сервиза и колата става все по-зле. Имам усещането че колата се разпада. Пред мен вече стои дилемата дали да я махна и да не се занимавам повече или да я стегна, но за второто ми трябва компетентно мнение.

Благодаря Ви.
www.vplus3.com

Sent using Tapatalk
Благодаря Ви.
А освен него?
Стига бе, всички ли си правят колите там? Толкова ли няма поне още един сервиз за Волво цяла София?
(09-24-2019, 12:03 PM)ogo Wrote: [ -> ]Стига бе, всички ли си правят колите там? Толкова ли няма поне още един сервиз за Волво цяла София?Има

Има бре... и то цели 3 - Moto-Pfohe, Volvo Alternative и K&B като и а трите съм чувал положителни мнения
(09-24-2019, 01:37 PM)ivobivo Wrote: [ -> ]
(09-24-2019, 12:03 PM)ogo Wrote: [ -> ]Стига бе, всички ли си правят колите там? Толкова ли няма поне още един сервиз за Волво цяла София?Има

Има бре... и то цели 3 - Moto-Pfohe, Volvo Alternative и K&B като и а трите съм чувал положителни мнения

Фото-Мое не ги броя за сервиз .....
Като гледам К и Б това е бившия сервиз на Жоро.
Явно К-то е от Калин. Честно казано, в личен план съм с отлични впечатления от него, но като майстор, малко са ми смесени чувствата. 
Виж Volvo Alternative за пръв път го чувам. 
Може ли някакви по-подробни впечатления?
Volvo Alternative ми беше препоръчан от Роби (с него се познаваме покрай моторите) и са бивши негови колеги от Фото Мое. Определено си разбират от работата и от 2 посещения при тях научих доста неща. Имах грешка с датчик на спирачната помпа PRESSURE SENSOR p/n 30793669 и след като не стана със сваляне и почистване ми намериха два "нови" втора употреба за разумни пари и бързо оправиха нещата - вече 1000 км без проблем. Това е линка към страницата им във FB - https://www.facebook.com/VOLVOAlternative/
(09-24-2019, 06:54 PM)ivobivo Wrote: [ -> ]Volvo Alternative ми беше препоръчан от Роби (с него се познаваме покрай моторите) и са бивши негови колеги от Фото Мое. Определено си разбират от работата и от 2 посещения при тях научих доста неща. Имах грешка с датчик на спирачната помпа PRESSURE SENSOR p/n 30793669 и след като не стана със сваляне и почистване ми намериха два "нови" втора употреба за разумни пари и бързо оправиха нещата - вече 1000 км без проблем. Това е линка към страницата им във FB - https://www.facebook.com/VOLVOAlternative/

----

Благодаря ще ги пробвам. Те са ми последната надежда.  (сигурно защото са в Надежда Wink  )
Сервиза на Фото Мое не ми се коментира, защото за мен те са унищожители на автомобили Волво!
За другите два ще се опитам да не влизам в конкретика да не звучи като антиреклама. 
В единия - репликата  по повод на ремонт за 500 лева (само за труд) "Абе то  май не стана, ама ако пак протече ела"  е пак протече, отидох и к..р.
В другия - 
1. Майстора си изпуска тресчотката в двигателния отсек и на въпроса ми "Няма ли да вдигнем колата, за да я извадим" ми отговаря "Заеби, шефа ще купи нова"
2. Класическото обвинение, че предишен майстор счупил дадена част (трябваше да си я купя ), след което като махам кората за да извадя тресчотката, намирам и парчетата на счупената част ... На въпрос какво правят там тези парчета, след като е бил "предишния", а те са махали кората, за да работят, получих само вдигане на рамене. 
3. Блок, който си работеше и само трябваше да го профилактират, отказа 200 км. след "профилактиката", взеха ми още пари за да го оправят и сега още 2000 км след ремонта пак дава признаци на проблем ... 
---
Просто нямам думи ...
Благодаря, че ми препоръчахте VOLVO ALTERNATIVE
След като вече два пъти настъпвам мотиката с "клубни" сервизи, единия в Ст. град, а другия в Дружба, май най-сетне намерих хора, които имат отношение към клиентите и към автомобилите Волво.
Днес си взех колата и още е рано да правя оценка на ремонта, общото впечатление обаче е за висок професионализъм - проблемите внимателно се изследват - вариантите за решаването им се обсъждат се с клиента. Поне що се отнася до комуникация с клиента и дефектоскопия - уверено мога да твърдя, че става въпрос за висок професионализъм.
Цената също беше добра, предвид обема на работата.
Само не правете опашка, че мисля пак да си карам колата там Wink
Pages: 1 2