Волво Клуб - България

Full Version: Появи се силно виене като е на скорост
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
От два дена се случи нещо на тази скоростна кутия или съединител. Сега има страшно виене на първа скорост(звука се чува да идва от шофьорската страна, възможно най-вляво), което става по-леко на по-високи скорости. Трудно е да обясня звука, но се получава само при ускорение и само на скорост. На първа е най-осезаем, като го има на и пета, но там вече се чува по-леко, заради двигателя. 

Трудно ми е да опиша звука, но ако трябва да дам пример, колкото и глупав да звучи, звука е същият като на онези коли играчки, които имат вътре механизъм и издават гаден звук от търкащите им зъбни колела най-вероятно. Допреди два дена го нямаше.

S40 2002, 1.6 бензин 109 коня атмосферен.
Провери ли дали има масло в скоростите и колко?
Закарах колата на майстор, покара я, и според него е било изронен зъб на вал в кутията. Той не я отварял за да констатира, но предложи да я сменим, и съм дал вече парите.

Но тук дойде и една особеност. 1.6 спрямо 1.8 и нагоре била с някаква помпа в кутията(или извън нея), а не с жило, и заради това аз трябваше да дам 500лв, понеже явно на 1.6 модела, кутиите им правят проблем, защото се изкупували много и почти никъде нямат.
Не знам дали това е вярно, че на 1.6 им правят проблем кутиите, но...щом имали много от 1.8, но не от 1.6 може и да има доза истина.

Разбира се колко ще издържи новата кутия(понеже е втора ръка) няма как да знам. А относно маслото, тя тази кола поне 1.6 няма щека, и единствения начин да се провери нивото, е като я източиш и налееш наново, но нямам условията за такава процедура.