Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос за вихрови клапи XC90
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,от няколко месеца съм собственик на XC 90 и имам няколко въпроса на които не намерих отговор. Мотора е 163 к.с.(стария) и въпроса ми е, има ли този мотор вихрови клапи защото като го гледам не виждам нито лостчето нито някакво управление за тях. Също така има ли DPF.Благодаря ви предварително.
Никой ли няма желание да сподели опит в темата.
Доколкото знам този двигател е без вихрови клапи и DPF - май е евро 3-ка.
Благодаря за отговора колега,дано да е така.То май ще се окаже че този двигател е по безпроблемния.
Ако е с черния декоративен капак отгоре ,значи е Евро 3, следователно със сигурност няма вихрови клапи и със сигурност няма ДПФ.Коя година е все пак?
С черния капак е.По талон е 2006.

От многото информация която прочетох във форума,оставам с впечатление че колата ми е малко странна.Имам я от 5 години но преди да се регистрирам тук не съм обръщал внимание на някои неща.Например - колата е 2006 година а е 163 к.с.,има преден парктроник а гледам че повечето нямат, 7 местна е а не е нивомат, има някакво вградено устройство NOKIA което се свързва с BLUETOOTH на телефона ми и говоря през говорителите.За тези 5 години,4 от които карана в Англия никакъв проблем освен обслужванията.От около половин година ми изписва Alarm system service required,но не ми прави проблеми. Значи ли това че алармата тотално не работи в този момент. Колата към момента е на 212 000 мили ,което е около 350 000 км.(това за темата на колко км са колите ни ).