Волво Клуб - България

Full Version: S60 първа генерация - амортисьори и пружини
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,

Амортисьорите ми са на бая километри вече, още не са изпуснали, но се усеща, че колата се накланя повече при по-висока скорост и в завой. Та планирам да ги сменям - амортисьорите, но се чудя какво да правя с пружините. Трябва ли да се подменят или по-добре да не ги пипам, как мислите.
Няма смисъл пружините. Преди да решиш да сменяш амортисьорите, мини на една "тресачка" да покаже какво им е състоянието. На старото ми С60 смених оригиналните задни смятай била е на 16г. и сложих Монро Рефлекс (най-голямата ми грешка) 2 комплекта смених и накрая сложих Закс, които слагат и Волво заводски.
(10-16-2019, 05:34 AM)Leper Wrote: [ -> ]Няма смисъл пружините. Преди да решиш да сменяш амортисьорите, мини на една "тресачка" да покаже какво им е състоянието. На старото ми С60 смених оригиналните задни смятай била е на 16г. и сложих Монро Рефлекс (най-голямата ми грешка) 2 комплекта смених и накрая сложих Закс, които слагат и Волво заводски.

Мерси за инфото! Това с тресачката не е лоша идея. Даже гледах, че в Дунев имат някакъв "Професионален Тестер за проверка на Амортисьори", уж по-различен от тресачката, та може би там ще мина най-напред.
Незнам за пружините /освен, ако не е клекнала/, но и аз съм вече 4 години с Монро отзад на В70 2002.
За изпускането добре, че си погледнал, но елементарния тест с натискане на задницата пробва ли? Ако се люлее така - директно сменяй, и ще се промени стабилността в завои съществено. Аз след като смъкнах заминалите /не помня какви/ сложих Монрото, че ми бяха на 40% от парите за ЗАКС /виках си все ще изкарат 2 години, щото си го понатоварвам лятно време комбито/ - е пък на - още не са се предали. Успех с избора Smile
(10-16-2019, 05:34 AM)Leper Wrote: [ -> ]...накрая сложих Закс, които слагат и Волво заводски.


Това е марката! И аз ще сменям скоро задните, може би напролет. Ще са Закс.