Волво Клуб - България

Full Version: Дали е акумулатор
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,

Имам нужда от помощ. Колата сутринта не пожела да запали. Мисля, че въобще не врътна стартера. Интересното е, че докато бях на контакт, хвърляше най-различни грешки за секунда две, изреди от проблеми в кормилната система, до спирачки и някакви анти системи. Става въпрос за s40 дизел, ако има значение. Още снощи запали трудно и пак ми хвърли грешка тогава, но бързо изчезна. Дали е акумулатор или задължително трябва да го замеря преди това(проблемът е, че нямам с какво)?

Ще съм благодарен, ако помогнете.
Здравей!Преди няколко години ми се случи същото в планината.Изгасих колата без да искам и при нов опит да запаля,въобще не завъртя.Изписа ми прегрети спирачки,а аз въобще не съм ги ползвал!Взех друг акумулатор и колата запали.На другия ден отидох в най-близкото населено място и купих нов.Другият се оказа с мъртва клетка.
Здравей, колега пишеш, че колата е S 40 дизел, но не и коя година е, ако е след 2004 г. провери дали акумулатора е наред и ако всичко е наред с акумулатора значи най вероятно е динамо. Миналата година ми се случи същата ситуация. Сутринта се опитах да запаля и само присветкаха лампите като цветомузика и нищо, оказа се динамо.
Ами дадоха ми ток и си запали. За съжаление няма как да го премеря, но акумулатора е стар, така че ще рискувам и ще си взема нов днес/утре. Благодаря за отговорите. Така или иначе после за гаранцията, ще направят проверка как е.
Щом е стар, риск няма, зима иде Wink
Залагам на мъртна клетка.
На мен така преди години по време на път спрях за гориво. Колата трудно запали. Сутринта нямаше никой.

В тази връзака си взех един уред за праверка на акумулатора и динамото. Намирам го за много полезен.