Волво Клуб - България

Full Version: Колата тресе по време на движение
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, имам Волво S60 2009 година D5, бензин 2,4 автоматик. По време на движение през неопределен интервал от време колата започва да се тресе цялата за около 20 -30 секунди и после спира. Прави го и през 20 и през 200 км, няма закономерност. На диагностика на двигателя нищо не показва. Това, което съм правил напоследък са смяна на дискове и накладки, и свещи. Не мога да определя дали е механичен проблем или нещо по двигателя. Някакви идеи?
Ако не е от полуоски, не е от тампон, не е свещи/бобини ,не е свързано със спиране, нямаш проблеми с раздатка, или халдекс, и се случва например при лек байр, с малко газ - хидротрансформатор. В момент на подаване на повече газ, би трябвало да спира, така ли е? Също така колата трябва да е загряла, за да го прави, ако е горното. При мен симптомите бяха такива, усещах тресенето в цялата кола, седалка, педал на газта, и така.
Ами, не. Не се решава проблема с подаване на газ. По скоро ми се струва, че като стане и подам газ сякаш е позагубила мощност.  Ако е механичен проблем би трябвало постоянно да го прави при определени условия.
Наближават ми километрите за смяна на маслото на скоростанта кутия. Чудя се дали няма общо с него и филтъра.
(06-25-2020, 02:41 PM)Ivelin77 Wrote: [ -> ]Здравейте, имам Волво S60 2009 година D5, бензин 2,4 автоматик. По време на движение през неопределен интервал от време колата започва да се тресе цялата за около 20 -30 секунди и после спира. Прави го и през 20 и през 200 км, няма закономерност. На диагностика на двигателя нищо не показва. Това, което съм правил напоследък са смяна на дискове и накладки, и свещи. Не мога да определя дали е механичен проблем или нещо по двигателя. Някакви идеи?
Висящият лагер на кардана.
Ако е 4х4.