Волво Клуб - България

Full Version: Volvo v 50 136 к.с
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Искам да попитам как колата се опитва да регенерира DPF-фа става въпрос за ВОЛВО В50 136 к.с.Какво се случва и какво трябва да направя аз ?
(09-30-2020, 10:13 AM)mario_dfz Wrote: [ -> ]Искам да попитам как колата се опитва да регенерира DPF-фа става въпрос за ВОЛВО В50 136 к.с.Какво се случва и какво трябва да направя аз ?

Ако не греша този модел регенерира DPF -a с допълнителна течност, която стои в отделен резервоар/казанче. Необходимо е да се следи и долива. Нищо друго.
През VIDA може да се види състоянито на DPF-а.
Да, с допълнителна течност става регенерацията. Тази течност се намира в малък резервоар. Има датчик за ниво и допзираща помпа.
Не съм запознат точно, но за да стартира регенерация трябва да са налични няколко условия, част от които са високо диференцилно налягане от датчика на ДПФ-а, продължително каране с висока скорост и обороти (т.е. извънградско). По време на регенерацията ЕКУ-то включва допълнителни системи за товар, без да индикира тяхната работа на арматурното табло (например включва нагревателя на задното стъкло), също така повишава подаването на гориво в цилиндрите. При дозиране на регенериращата течност неизгорялото в цилиндрите гориво изгаря в ДПФ-а, повишава неговата температура и по този начин натрупаните ФПЧ изгарят допълнително и "отпушват" ДПФ-а.
А къде се намира този резервоар или казанче ???
Здравей, колега резервоарчето за течноста за DPF филтъра се намира отдолу под колата пред задния мост има си и маркуч със свръзка за доливане.