Волво Клуб - България

Full Version: Изгубен ключ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, момчета!
Колата е S60 2008 г. 2,4d
Изгубих си резервния ключ и има дилема. Дали да си взема от някоя морга и дали и къде могат да ми го програмират за моята кола?
Трябва да чистя EGR клапана. Препоръки?

Не всеки път ми се отключва резервоара. Машинката на централното не сработва и се налага да бъркам под кората и ръчно да отключвам.

Предстои ми смяна на амортисьори, тампоните над амортисьорите и ангренаж. Какви марки ми препоръчвате?
Знам, че може да ми препоръчате най-доброто.
Благодаря предварително!
За ключа може ключар да ти нареже, но ампулата не съм сигурен че ще ти я препрограмират. Питай в МП, ама цената може и да те откаже.
Диагностика може да ти каже къде ти е проблема при машинката, иначе има елементарно решение - на самата машинка има ухо с дупка връзваш по-здрав конец и го изкарваш между корите в багажника.
Ключът е транспондер + дистанционно. Транспондера се копира от всеки ключар, срещу не малка сума. Нарязването на ключа е 15-20 лв. и пак всеки може да го направи. Дистанционното, до колкото знам само Мото Пфое. 
Амортисьори - най-доброто казват, че е Закс. Аз съм с Magnum, което е най-евтиното. За сега съм доволен, но и са на още много малко километри. Не знам след 30-40к дали все още ще са в това състояние, в което са сега  Big Grin За ангренажа при мен Ина и Гейтс - не помня кое беше ремъка, кое ролките. На 100к сменявам.