Волво Клуб - България

Full Version: Ремонт на дроселова клапа C70 2001г
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, светна жълта лампа ETS на таблото и колата влезе в авариен режим,не вдига повече от 20 -25км,тресе се двигатела.Търсих информация ,в чуждите сайтове има много и най различна,като основното е подмяна на единият датчик с безконтактен.Тъй като в момента няма от къде да намеря,ще пробвам да почистя клапата,да закърпя положението за момента.Свалих дросела,добре изглеж].[attachment=53749] [attachment=53752]Отворих капака ,с ножче отделих изводите на потенциометъра,те са захванати с точкова заварка.[attachment=53750].Свалих тялото на потенциометъра,проводящият слой изглежда добре,плъзгачите също,има малко прах,но е чисто.Почистих с контактен спрей и сгобих всичко.Ще е сложа дросела да видя има ли резултат или е напразно.Може да споделите ако знаете нещо.Поздрави!
Резултатът е нулев,нищо не стана.

Някой сменял ли е датчика на дросела с безконтактен?
Гледам в руски сайтове слагат датчик от фиат или лада.
Пиши на Тишо от форума.
[attachment=53761]Това излезе след диагностика.Идеи някакви колеги,от къде да започна,че са няколко неща?
[attachment=53760]

Интересно е когато подам захранване директно на куплунга на дросела тя си прави хлопването след 6 сек.След като я монтирах тръгна 2-3 пъти и отново спря.
Подадох отново 12в  на куплунга на  дросела и не се калибрира,явно има нещо в управлението,то и кодовете за грешки са такива.
(11-05-2021, 05:19 PM)wolfenstein Wrote: [ -> ]Подадох отново 12в  на куплунга на  дросела и не се калибрира,явно има нещо в управлението,то и кодовете за грешки са такива.

Потърси контакт с Тихомир : https://volvoclub-bg.com/forum/member.ph...e&uid=3383 - пиши му на лично, може би ще помогне.