Волво Клуб - България

Full Version: С60 катализатор
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, колата е s60, 2001, 140 k.s., бензин. Наложи ми се премахване на катализатора. (Да уточня, че той се намира непосредствено след колекторите). Колата стана по пъргава, но звука се промени доста. Някой слагал ли е резонаторно гърне и възможно ли е това, за да намаля малко шума. Благодаря за коректните отговори.
(11-09-2021, 06:07 PM)koruin Wrote: [ -> ]Здравейте колеги, колата е s60, 2001, 140 k.s., бензин. Наложи ми се премахване на катализатора. (Да уточня, че той се намира непосредствено след колекторите). Колата стана по пъргава, но звука се промени доста. Някой слагал ли е резонаторно гърне и възможно ли е това, за да намаля малко шума. Благодаря за коректните отговори.

На предишната кола се излъгах и подмених катализатора с резонаторно гърне, не би си го причинил отново - разлика в шума пак има, да свиква се и в един момент не прави впечатление, но в началото се усеща. Новия катализатор не би трябвало да е чак толкова скъп и не знам дали си заслужава, човек да си го причинява това и дали не е по-добре направо нов катализатор.