Волво Клуб - България

Full Version: Волво с70 проблем с пад на напрежението
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте
Имам Волво ц с70 2.4  д5  180к автоматик кабриолет.Колата е много добра и е на реални 129000км.Имам следния проблем.Когато  е студена колата върви много добре ,сменя скоростите много добре дори и в извън градски условия мога да пропътува над 500км няма да има проблем но  карам ли я в града в задръствания и загрее много започва да блъска автомата губи мощност,забива пак тръгва с две думи имам чувството,че колата се побърква.Закарах е в Волво за диагностика от там ми обявиха,че колата има два проблема електрически и в автоматичната кутия и цена над 10000лв ремонт.По мое усещане автомобила има един единствен проблем и той е електрически.Ако някой се сблъсквал този проблем нека сподели.
Симптомите, които описваш са предвестник на скъп ремонт на скоростната кутия. Но щом извънградско се държи нормално може по някаква причина да прегрява и от там да идват проблемите. Кутията е 6 степенната предполагам?

Пробвай да я покараш с някаква диагностика включена към колата и показваща температурата на мотора и на маслото на кутията.
Този мотор трябва да държи температура между 80 и 90 градуса. Кутията и тя.
Тук е обсъждано с подробности -> https://volvoclub-bg.com/forum/showthread.php?tid=26845