Волво Клуб - България

Full Version: sasho_s40_моторче за чистачки на фар
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Какво стана,оправи ли го ?
Не, последно утре ( четвъртък ) ще си взема колата от сервиза и съм помолил да не монтират здравата чистачка за да я ползвам за мостра на липсващия чарк и ще действам. може и направо да си купя цяло на старо ако е изгодно но след като проверя колко ще ми излезе изработката на чарка.
а бе Sasho не разбрах какво се е слу4ило с колата ти та е на ремонт тлкова далго време ?????
sasho_s40 Wrote:Не, последно утре ( четвъртък ) ще си взема колата от сервиза и съм помолил да не монтират здравата чистачка за да я ползвам за мостра на липсващия чарк и ще действам. може и направо да си купя цяло на старо ако е изгодно но след като проверя колко ще ми излезе изработката на чарка.

Аз понеже купувах за фирмата разни неща и попаднах на фирма която внася материали от които се изработват такива детайли. Много дебело обаче взимат за изработка ,обявиха цена към 100 кинта, но казаха че ако си намерш кой да ти го изработи няма проблем да ти продадат материал за детайла,а той не е скъп...така че вземи колелцето и първо обиколи по разни фрезисти,те се изпуснах че правели в Блакнкар и някъде в Обеля,ама се усетиха и не уточниха Smile
Отностно зъбното колело.
Навсякъде може да му направят такова нещо стига да има струг и фреза.
Тук е въпроса че то май ...... прастмасово ли бе или....!??

п.п.- що не минеш по Ботев, Симеон и Козлодуй и да видиш дали няма да съвпадне с някое от продаваните!
като я взема днеска ( най после ако не кажат пак ела утре ) ще разбера какъв е детайла щото един колега отдавна ми каза че липсва нещо като зъбен гребен а не колело. бях помолил да не монтират чистачката ама ако са я монтирали в събота ще трябва да сваля фара за да я откача. бе довечера ще се равбере. ще пусна снимка с детайла.

ПП за salih това и е на колата ама ме мотаят от миналия понеделник <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=305">http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=305</a><!-- m -->
sasho_s40 Wrote:като я взема днеска ( най после ако не кажат пак ела утре ) ще разбера какъв е детайла щото един колега отдавна ми каза че липсва нещо като зъбен гребен а не колело. бях помолил да не монтират чистачката ама ако са я монтирали в събота ще трябва да сваля фара за да я откача. бе довечера ще се равбере. ще пусна снимка с детайла.

ПП за salih това и е на колата ама ме мотаят от миналия понеделник <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=305">http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=305</a><!-- m -->

Аз от снимката видях че ти липсва зъбното колело(освен пък вече да съм забравил кво съм гледал),но не е изключено и самият гребен да липсва защото той е над колелото. Такова зъбно колело едва ли ще намериш,защото то е с един отвор от едната страна за гребена,а от другата има един палец и няколко пъпчици,с които се регулира точния ход на чистачката.
За всеки случай не е проблем и двете неща да ти ги изработят, въпроса е дали ще си струва средствата.
открийте разликата и кажете ако някой има познат с фреза. щото аз като гледам това е елементарно за изработка. може и да се пробам да си го направя с пила от текстолит. дайте акъл как да постъпя
Може да ти го "резнат" на лазер, ако им занесеш материал и чертеж. Така като го гледам - ще да е максимум около 5 -7 лв. Само докато се направи чертежа ще е малко играчка, но ако решиш - мога да ти направя чертежа (ако имам детайла пред мен).
Дай адреса на лазара?
Имат ли сай или нещо по так ---- като инфо за тях.

Иначе мога да го направя този елемент с зъбите дето е - нали е метал?
То това си е шлосерска работа.
Pages: 1 2