Волво Клуб - България

Full Version: Какво ще стане ако сложа други рефлектори?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Рефлекторите са ми в окаяно състояние, та дали ще стане ако се опитам да приспособя рефлектори от друга кола (най-вероятно руска). Дали светлинния сноп ще се получи както трябва, т.к рефлектроите ще са за други стъкла.
Рефлекторите се възстановяват без значение от състоянието им. За София незнам адреси но ако искаш можеш да ги пратиш по рейсовете в Пловдив и да ги дам да ти ги възстановят. Цената не си я спомням но беше към 10-15лв. на парче, става доста добре но за около седмица. Само дано да е още там човека защото аз си ги правих преди около 5 години.
И аз и аз и аз плача за нови рефлектори.
Виж как стоят нещата и човека ти в Пловдив.
Виж негови изработки последни дали са направени добре.

п.п.- а и за нови стъкла плача. Дали да дам към 80лв за 2бр. запазени!!! в по добро състояние от мойте!
Аз имам един изостанал фар - може да пратя рефлектора за проба.
Само преди това ще трябва да му махна алумиениевото фолио с което го бях облепил.
Мисля че фабрично рефлекторите са никелирани макар че не съм убеден. Реставрирането обаче става чрез друга технология - вакуумно разпрашаване. Покритието е абсолютно същото като никела но не трябва да се докосва с пръст, да се бърше с парцал и др. защото се матира. Фара трябва да се уплътни идеално за да не се праши защото после бърсане няма. Утре другиден ще отскоча до човека дано да е там още.
А добре че си снимах фара та да видя колко гадно му е ръждясала рамката - ще ги свалям.
Опаа и още нещо не трябва да има никаква ръжда а също така и да е възможно по гладък рефлектора - покритието е тънко и ако има неравности си личат.
Значи аз се отказвам.
То доколкото си спомянам от това което учих миналта година по хнимия, и това което ми разправяха, по принцип покритието се нанася по някакъв вакумен метод, но номера е че не е само никелиране, трябва да има и тънък слой сребро - то е с най-добри отражателни свойства.
А това и за метални рефлектори ли се отнася че не трябва да се пипат, защото ако е така и аз се отказвам.

Guest

Да и за метални не трябва да се пипат от вътешна страна - еми за тея пари толкова момчета видяхте фара - това е положението
Мерси все пак за инфото.
Dumfree Wrote:Рефлекторите са ми в окаяно състояние, та дали ще стане ако се опитам да приспособя рефлектори от друга кола (най-вероятно руска). Дали светлинния сноп ще се получи както трябва, т.к рефлектроите ще са за други стъкла.

Аз мойте си ги правих преди години в КАТ , приемаха ги в една от будките дето проверяват пожарогасителите(или до нея)...първите будки вдясно преди завоя за бариерата. Мисля че още са си добре.
Pages: 1 2