Волво Клуб - България

Full Version: Влиза ми вода пред задната седалка отнякъде
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2

440

Колеги, като мина през голяма локва и ми се събира вода на задшофьорското място, гледах я от долу-няма нищо. Имате ли идея от какво може да е ?Колата е 440.
440 Wrote:Колеги, като мина през голяма локва и ми се събира вода на задшофьорското място, гледах я от долу-няма нищо. Имате ли идея от какво може да е ?Колата е 440.

Огледали дали не са се разместили гумените уплътнения на вратата?
Подобно нещо имах.
Одзад имах 3 пръста вода а отпред 2 пръста.
Извод - от уплатнение някое. При мен бе от предното стъкло и от запушен отводнител на шибидака.
Сега е наред.
При теб може и да е от уплатнение на вратата!
Само от локва ли влиза водата или от дъжд? Провери дали и в багажника няма вода. Може да е от стоповете. Другия вариант е има едни отдушници отзад на багажника като треснеш капака да не ти спука тъпанчетата налягането. Ако е само от локва огледай хубаво задния подкалник.
ще намериш отговори и ТУК
Това е което ти казахме. От стъклото предното и се стича назад или от маркуча който се изтича водата - при прага е запушен или е влезнал навътре.
VolvoFan Wrote:Само от локва ли влиза водата или от дъжд? Провери дали и в багажника няма вода. Може да е от стоповете. Другия вариант е има едни отдушници отзад на багажника като треснеш капака да не ти спука тъпанчетата налягането. Ако е само от локва огледай хубаво задния подкалник.

VolvoFan е прав, най-вероятно е от стоповете виж да не би някой да не е оплътнен, (ако под него ламарината е мокра значи е оттам), наклона на багажника е такъв че всичко отзад се стича чак в краката зад шофьора.
Провери гуменото уплътнение на отвора в пода на купето там, където лявото жило на ръчната спирачка излиза навън към лявото колело. При мен това бе причината макар че става въпрос за друг модел.

Oxo

Helper Wrote:Провери гуменото уплътнение на отвора в пода на купето там, където лявото жило на ръчната спирачка излиза навън към лявото колело. При мен това бе причината макар че става въпрос за друг модел.

Прав е "VolvoFan", при мен (460GLE '94 B16F) проблема се оказа точно уплътненията на стоповете....обаче ми извади душата докато разбера от къде е! Big Grin
Свалих стоповете и намазах уплътнениата със санитарен силикон...стана бетон!
100 пъти ги мазах със силикон ама все си намира място водата Confusedhock:
MichaelLeRoi Wrote:100 пъти ги мазах със силикон ама все си намира място водата Confusedhock:

Вземи болкид и го направи на ивица с горе далу еднаква дебелина, свали стопа залепи го там където е мястото за уплътнението и направо си завии стопа на мястото, хубаво е да има слънце та да оставиш болкита да се загрее, ще е по мек и по лесно ще уплътни.
То и оригиналното уплътнение е нещо подобно.
Pages: 1 2