Волво Клуб - България

Full Version: Проблем. Волана тепери.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Днес ходих до Пазарджики на отиване ми се строи че колата трепери, но помислих че е от настилката тъй като треперенето беше на моменти, нямаше го през по-голямата част от пътя, обаче на връщане през цялото време воланът трепереше ужасно и повече от 110-120 не смеех да вдигна, даже и купето резонираше на моменти. Някой да има идея от какво може да е?
Дали може да е от кормилната рейка, тъй като беше в ужасно състояние и ми се наложи да я рециклирам преди 2 месеца някъде или е от нещо друго, споделете мнение.
Може да е много неща.
Кога се появява треперенето? Ако се получава само в определен диапазон на скоростта (примерно между 100 и 120 км/ч), най-вероятно си за реглаж на предницата.
Друго, за което се сещам е крива джанта или гума....
Правил ли си баланс на гуми скоро?
баланс не съм правил, но реглаж правих преди месец
Виж си гумите. Миналото лято на връщане от морето така започна да ми "трепери" волана, че както си стой в право положение изведнъж замалко навива на около 30 градуса и пак се връща. Оказа се предна лява гума. Просто и беше дошло времето.

koko1080

Колега аз имам не само волво но и опел омега които си го ползвам за черни пътища и нему оправям предницата много често и пак си се даржи без да трепери на пътя а ми се е случвало на 2 пъти да го прави този номер и проблемат и 2-та пъти беше в гумите. А на волвото си в момента имам 2 доста голями жаби на предна лява гума ни колата не мурда грам.но ште трябева да ги сменя за да немрудна 2 метра по в страни от шосето :wink:
Успех.
Балансирай предните две гуми, не всички, и нещата ще се оправят. На мен ми се е случвало същото, миналото лято. След като си балансирах предните две гуми треперенето изчезна.
възможните причина при постоянно треперене на волана по-силно или по-слабо в зависимост от скоростта - всичките са от нарушения баланс на кякое колело
1 балон - лесно се вижда на око или с длан по брда отстрани на гумата
2 " изметната " гума вижда се като се завърти гумата как бие настрани
3 изпаднала тежест от баланса - може да се разбере само на стенд за баланс ако не си личи по джантата от къде е паднала

възможни причини други
4 при натискане на спирачка може да е от крив диск, спукан диск, износени накладки
5 "отворена" или по-рядко "затворена" сходимост . проявява се при по висока скорост за щото до 50-тина км/ч не се усеща почти как приплъзват гумите
може да има и други причини но тези са по-често срещаните
Ако ти е крива гумата и е придобила S- образна форма не само ще ти трепери но може и да ти поднесе. Балансирай ги, на мен ми се е случвало и имах чувството, че ще ми изпшзднат колелетата, карал съм 100км по магистрала с 40км/час и като смених кривата гума, всичко се оправи.
днес ходих да си купя две гуми втора ръка(нема кинти за нови :-( ) като ми сложиха гумите направиха и баланс, но навръщане резултата беше същия като наближа 110 и пак започва да трепери волана, не толкова силно, но си трепери неприятно да не смееш да я настъпиш.
Други предложения? Ако някой иска съм готов да му дам да я пробва и ако разбира повече може да сподели мнение.
Pages: 1 2 3