Волво Клуб - България

Full Version: ПАЗЕТЕ СЕ...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Пак се започна с рязането на гуми на коли който не са от определения адрес.
Явно още има луди хора който не са ги прибрани в лудницата, или просто общината не си върши работа - да има повече парко места за колите ни.
Пиша я тази тема тъй като е актуална в тия времена.
Актуална е когато видите че това нещо го правят пред очите ви и вия си мълчите - щото са ни тъпанарски законите в държавата, или просто още си мислим че има такава.
Тъй като такова нещо се случва ще ви дам съвети който аз самия ги ползвам и препоръчвам на близки хора.
1.- Винаги паркирайте където да може да я виждате колата.
2.- Да може да чуете алармата.
3.- Да не затискате изходи.
4.- Да не чупите плочките с колата си пред частни имоти.
5.- Да не паркирате в градинки - общинари правят глоби.
6.- Да има винаги човек в колата - ако това е възможно.
7.- Да излизате на малки интервали да виждате колата и да следите обстановката в района.
8.- Да не е в пълен мрак нощуването и.
10.- Да не пищи алармата без повод по дълго време.
11.- Да избягвате да ходите по заведения който нямат собствен паркинг охраняем.
12.- Да не си изхвърляте старите или без грайфер здрави гуми.
13.- Да имате винаги готов комплект гуми.
14.- Да си опичате акъла и да не сте безхаберни за света около вас и комшиите ви.

Въпрос към всички.
Какво ще направите реално ако видите да се извършва престъпление някакво? - може и пример да дадете.
Преди 4-5 дни на мой приятел издраха с пирон цялата /врати, капаци, таван/ Мазда 323 F. Зверски е издрана защото не могат да се разберат със съседите си кой къде да паркира. Нямам думи. За съжаление София с всеки изминал ден става все повече мръсен, злобен, и отвратителен за живеене коптор. Ефри е написал хубави 14 правила за оцеляване на паркирания автомобил. Интересно, колко ли са правилата за оцеляване на хората в големия смрадлив град. За съжаление и ние понякога или по-често участваме в приготвянето на този лайнян коктейл. :argue: :pain10: :angry5: :banghead: :director: :protest: :violent1:
Какво се учудвате? Това са типичните черти на българина - злобата и завистта. Управия с това няма или се изнасяш от държавата или свикваш. Big Grin
Аз какво да кажа, като 1 и също огледало вече 2 пъти ми го чупят пред блока? Smile Най големия кърък - точно аз внимавам като паркирам пред входа на блока да не преча на пешеходците да минават, а често сутрин гледам някой паркирал като камилар в пустиня, а огледалата и стоповете здрави. Е как да не ти се прииска справедливост Smile Аз специално не съм чупил огледала,драл с пирони и т.н. няма и да се наканя,но пък за сметка на това го слагам ежедневно да всеки по нагъл с автомобил като ги бутам в дупките например...някак си по нормално ми се вижда от това да хванеш пирона...
3 пьти ми дерат колата пред блока, не сьм пробвал да я паркирам само на покрива на блока.Наскоро ми счупиха и чистачките на фаровете (както бях споделил).Ключалката на багажника и тя пострада.По принцип си имам каско, но би ми било по-приятно да не прибягвам до него.
Аз съм си решил проблема като си я паркирам на платен паркинг, верно, стлува още 500 лв на година но:
- спя спокойно, че няма някой тъпанар да ми я надраска
- знам, че няма да и откраднат гуми, мигачи и т.н. наркомански кокошкалски простотии
- и винаги си имам място
За кражба нямам гаравция естествено, ама кой краде Волво на 12 години?!
ves_o
А като ходиш на гости или на ресторант или по администрации !!!! - там пак ли на паркинг?
Нямаш гаранция никъде, ако си безхаберен къде я слагаш колата.
Абе умната на всички.

Пишете тук кой какво му се е случило - за да знаят останалите от какво да се пазят или имат едно наум!
Efri 740 Wrote:Пишете тук кой какво му се е случило - за да знаят останалите от какво да се пазят или имат едно наум!

като изключим че на 1-2 места колата ми е одраскана от шофьорки (предполагам де, нека да не се обиждат колежките) един път ми вдигнаха единия мигач, поради което взех крути мерки и от тогава не ме е страх много много да я оставям където и да било

ves_o, това твоето не решава изцяло проблема. Моя мигач го вдигнаха на супер оживено място пред офиса ми... По-добре тия 500 лв си ги спести заради ремонти - било при одраскване или при кражба на някои детайли.
Ace Wrote:
Efri 740 Wrote:Пишете тук кой какво му се е случило - за да знаят останалите от какво да се пазят или имат едно наум!

като изключим че на 1-2 места колата ми е одраскана от шофьорки (предполагам де, нека да не се обиждат колежките) един път ми вдигнаха единия мигач, поради което взех крути мерки и от тогава не ме е страх много много да я оставям където и да било

ves_o, това твоето не решава изцяло проблема. Моя мигач го вдигнаха на супер оживено място пред офиса ми... По-добре тия 500 лв си ги спести заради ремонти - било при одраскване или при кражба на някои детайли.

Моята барака я държах на паркинг(платен) и плащах годишно една трета от стойността и Big Grin заради хубав касетофон. Спрях да я държа на паркинг когато ми го гепиха посред бял ден при това един мангал когото видях, че я заглежда. Беше на оживено място, а той културно си счупил малкото стъкло и е ръчкал с нещо докато го извади. Естествено на никой не е направило впечатление.
Това решава проблема за през нощта...естествено през деня пред офиса нямаш шанс, на мен миналия петъм нали ми откраднаха мигач на място, което не бих казал, че е забутано, алармата беше свирила, но...абе знаете как е, ние се правим на разсеяни при такива неща за съжаление...В старата ми фирма имаше вътрешен охраняем паркинг, но куриозното беше, че ме удари една колежка, считайте :lol: Беше ми направила вратата на старото 340 на легенче, обитвала се да излезе на заден милата, той брат ми казва правилно, че до жени не се паркира, от тогава го слушам :lol: :lol: :lol:
Pages: 1 2