Волво Клуб - България

Full Version: Парното ми работи и като не съм на контакт
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Значи вчера сутринта като отивах на работа си бях пуснал парното да ми духа хладно на краката,но уви като съм спрял съм забравил да го спра и след 10часа като се качих познайте дали имаше ток в акумулатора,така де бутнаха ме и запалих за щастие Smile
Та въпрсоса ми е дали не трябва да спира като не съм на контакт и съм махнал ключа.Отскоро я карам тази кола и не знам как е по принцип на Волво-то.Знам че едно време на добрата стара ладичка спираше парното като махна ключа.Та дали по принцип трябва да спира или не,това е въпроса,дали да търся проблем по кабелите някъде или направо да си вържа едно реле към ключа което да ми спира тоците като не съм на контакт. :?:
При мен спират и духалки и фарове като не е на контакт в съвсем нулево положение.
Според мен - като извадиш ключа трябва да ти спира тока!
Явно там нещо е пипано.
Трябва парното да се върже към контактния ключ.

Хубаво е ако се пипа там - да се разбира от това което се прави.
като махнеш ключа всичко трябва да спира. при мен има изключение ако съм на габарит - продължава да свети. на всяка кола би трябвало вентилатора в купето да спира което според мен означава че е имало преправяне някъде по тоците и вентилатора е вързан директно а не през ключа
и аз мисля че е преправяно и е вързано директно парното. Ако разбираш прехвърли си го да ти е през контакта ако не, намери някой който разбира да ти го направи или просто не го забравяй другия път като караш :-)
И аз да туря малко мерудия на гърнето.
При изваден ключ ток има само до:
габарити, жабка, багажник, запалка, часовник, осветлението в купето и вентилатора на радиатора на двигателя - не тоя в купето. В тая сметка не включвам компютри, аларми и разни такива.

Всичко друго, ако не ти се излкючва, е вързано накриво.

Има трик да излъжеш касетофона да работи и при това положение. Ако някой знае изводите да свирне...
Да те поправя.

При изваден ключ ток има само до:
габарити, жабка, багажник, часовник, осветлението в купето, касетофона, светлини спирачки, авариини, аларма.

При изваден ключ ток няма само до:
запалка, ел огледала, клаксон, чистачки, парно купе.
Последното го избройх щото на първа позиция на конт. ключ работят
абе тука има различни тези, при мен заплаката и без контакт работи, а що се касае до касетофона всичко зависи как се връзва аз съм го вързал директно към акумулатора само съм го прекарал през един свободен бушон и воала! Нищо сложно. Ако имаш проблем с връзването каже ще дойда някой ден да го вържем.