Волво Клуб - България

Full Version: Смяна ремъци. водна помпа - цени
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте отново, колеги.
Предстои ми обслужване и трябва да сменям двата ремъка с ролките и водната помпа. Та водната помпа на моя двигател е зацепена на ангренажния ремък и на много места прочетох, че си е консуматив и е много желателно да се смени. От Скантех ми дадоха следните цени:
1) Кит ангр. ремък Dayco с 2 ролки INA - 270 лв.
2) Водна помпа Scantech - 164 лв.
3) Пистов ремък 35 лв, за ролките не са сигурни какви са...

Частите са оригинални, в крайна сметка аз такива искам... въпросите са ми следните:
1) Цените нормални ли са за тези части, защото примерно в Мото Пфое като събрах ангр. ремък и двете ролки, цената излезна 266 лв - дори по-евтино от Скантех (не знам обаче там какви марки са).
2) Има водни помпи за по 50-100 лв. Струва ли си да се дадат повече пари за водна помпа при положение, че и тя е консуматив. Четох някъде, че с оригинални части ангр. ремък се сменя на 80 000 км. Ако е такъв случая, може би си струва да се сложи оригиналната водна помпа.
3) Майсторът ми каза, че трябва да си купя 2л антифриз концентрат за смяната на водната помпа. Двигателят ми е B4184S и като база е разработван от Renault, та ми каза да взимам оригинален антифриз на Renault, който май е GLACELF CLASSIC.
Евентуално можело и g12 (този червения), но в такъв случай трябва да се сменя целия антифриз, за да не се пресече със стария син. Така ли е ?

Моля за съвети, че влизам в понеделник в сервиз и до тогава трябва да съм взел частите Smile
Благодаря много !
зрдавей колега, цени от миналата сряда за B4184S
ангренажен ремък - 46лв gates
ролка обтяжна на ангренажен ремък 126лв INA
ролка паразитна на ангр ремък 97лв INA
водна помпа VALEO 100лв
пистов ремък 30лв
обяжна ролка на пистов ремък 185лв
паразитна ролка на пистов ремък 87лв
работа 60лв
Благодаря за цените, колега.
Можеш ли да ми кажеш от къде взе частите и къде ги сменя съответно, защото за работа гледам си дал ниска цена... Май тук е мястото да спомена, че съм от София
Здравей колега!
Аз сменях ремъци и ролки наскоро на моето V40,1,8 бенз.
Комплект ролки с ремък на "Дайко"-170 лв.
Пистов ремък"Хътчисън"- 38/9лв.
Здравейте и от мен! Аз не помня цените поотделно но знам че дадох около 400лв за пълно обслужване: горивен филтър, въздушните филтри, ремаците, ролки и масло. Марките бяха Filtron, Dayco, Gates а маслото е Elf. Двигателят е 1,9 д 115 к.с. Big Grin
ами за град стара загора става въпрос
начи написъл съм цени само на нещата дето е питал колегата
а иначе
масло elf excelium 5W-40 100лв
маслен филтър 7.90лв
горивен 56.50
въздушен 13.40

ами труда е 60 лв защото хората казаха че ако си звема частите от техния магазин ще е толкова Smile
а и за мен беше по удобно отидох оставих колата и не се занимавам с търсене на нищо те се спасяват както си знаят
сичко за 5-6 часа стана
Комплект ангренажен ремък с ролки и канален с ролки + труд(150лв) - 620лв, от мотофое ми искаха 690 за консумативи + 200 труд. всичко купих от скантех и те ми препоръчаха и майстора, който е на Кирил и Методий 141.Колата е В40,2.0,140кс,1997г.
Благодаря, колеги, вече взех комплекта на ангренажния ремък и водната помпа. Остава канален и неговите ролки, ама тях като ги свали майсторът, тогава... А пък антифриза ще го сменям целия. Мисля да взема оригинален на Рено - GLACELF CLASSIC, понеже този двигател бил на Рено и модифициран от Волво допълнително... Има вариант и за G12 да взема, някой може ли да каже нещо повече за този G12 и съответно препоръка кой от двата да взема ?
Мерси Smile
мен Стефан от форума ми ги сменя Smile бързо и ефикасно, мн. съм доволен Smile
всичко 502лв Smile Браво на колегите, че на срещата ми го препоръчаха
Антифриз G12 е препоръчителен за двигатели, произведени от алуминий и чугун. Този антифриз няма корозионно действие върху частите, произведени от алуминий и чугун. Което не може да се каже за синия и зеления антифриз. Също така този антифриз е с практически вечна гаранция за запазване на антикорозионните и охладителни качества. На синия антифриз гаранцията е само една година, а на зеления е 1,5 години. Цената на 1,5 литра концентрат Г12 /-70 градуса/ е около 15-18 лева. Аз си купих за моята В40 1,9ТД две бутилки по 1,5 литра и ги разредих с три литра ДЕСТИЛИРАНА вода.
Pages: 1 2