Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос относно фара на S40?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
След като забелязах че десния фар свети малко в "небесата", реших да вида за какво иде реч. И видях, че левия фар има една черна пласмаска повече от десния. Слагам и картинка да се види за кое говоря. Ако можете да ми помогните да ми кажете как се казва и дали мога да го намеря в някой магазин за авточасти или само в морга.
Изпочупени са ти механизмите за регулиране на фаровете.Това май е слабо място за моделите С/В40.Има писано по темата <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=6988" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=8&t=6988</a><!-- l -->.
Прав е колегата Yasho, пластмасите на оригиналните ни фарове са абсолютно ДЪРВО и се чупят само с поглед, не дай си Боже да ги пипнеш..... Confusedhock: направо попадаш във филм на ужасите. Все пак самите фарове могат да се регулират с "остатъците" от ръчното управление, което все пак е нещо :wink:
А не може ли да си намеря някаде такова чудо. :? или трябва да го побългарявам :?
На старо няма смисъл да купуваш,че пак ще си отвориш проблеми,а нови или няма или са скъпи.По добре направи като мене-намери си един стругар и мини на текстолитови втулки.Да уточня,че идеята я взех от колега от форума а аз само уточних какви са размерите на втулките.Работата по монтажа ми отне час и половина-два и стана много надеждна работа.
Аз си реших проблема така:
Махнах всички остатъци от пластмасовия механисъм (черните колелца и втулки) и свалих белия пласмасов накрайник на шпилката за регулиране. След това навих на резбата 2 гайки М6 до корпуса на рефлектора и ги залепих с поксипол. На края на шпилката надянах и залепих още една гайка за да мога да движа механизма. Това изпълнение го правих преди близо година, след това и на другия фар - засега няма проблеми с регулата на светлините.