Волво Клуб - България

Full Version: Смяна на лагер ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги, днес бях в МПФ , вдигнаха колата S80 2,4 140 коня, автоматик, на подемник и пича вика лагер на предна дясна полуоска е за смяна. То хубаво , ама се продава цяла полуоска. Някой да има идея , дали може да се смени само лагера?
Може. Намери оторизиран магазин на SKF, даваш размерите на лагера - външен, вътрешен диаметър и широчина и сте ти го намерят по каталог. Сменя се не особенно трудно но се вади полуоската от ск. кутия. За по сигурно виж някой от препоръчаните сервизи ф форума. Иначе ремонта е безболезнен.
Мерси колега, смениха ми въпросния лагер за 65 ле , а МП искаха 780 за цяла полуоска !!!!
suicidal Wrote:Мерси колега, смениха ми въпросния лагер за 65 ле , а МП искаха 780 за цяла полуоска !!!!

Добре де, разбирам че и МП трябва да печелят, ама това вече е кожодерство и липса на професионализъм от където и да го погледнеш :gib:
Щом може другаде, трябва да става и при тях и то на разумни цени. Не виждам кой нормален човек при друга алтернатива ще отиде при тях :roll: :?:
Дори да се договорят тези прословути отстъпки пак си остава МНОГО дебело при МП и естествено добрата инициатива се опорочава още в зародиш. Сори за спама по темата на колегата, но не можах да се сдържа :evil: :evil: :evil:
Според мен хората от М.П. не са виновни, такава е политиката за резервни части на производителя. Учудващо е, че в сервизните документации на същия производител има процедури за смяна на отделни компоненти, а в парт каталозите само цели възли и агрегати. е знам дали знаете но Волво не продава никакви части за скоростни кутии а само цели такива. На официално запитване към тях отговарят, че при износване на един компонент от даден агрегат не е възможно и другите да не саизносени частично. При тази ситуация те не могат да гарантират при часдтичен ремонт сигурността на пасажерите. Това е положението. Ние сме си го избрали.

Извинявам се за сменената тематика.
И аз миналата година имах същият проблем в едно мото пфое ,но им отказах и си тръгнах ,догониха ме и ми казаха ,че може да се смени само лагера за стотина лева на s40.