Волво Клуб - България

Full Version: за накладките на В40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
здравеите колатами е В40 2.0 140к.с 98г интересуваме накладките на предниа мост в мото пфое по скапилиса от на др места или цената горе доло еднаква ,сащо така четох и че имало няква лампа която сигнализира за износване на накладките в в40 имали такава а ако може и някои да препорача марка от която е доволен?
Здравей значи има накладки и с датчик и без датчик моиата е В40 1.9 д 2000г и е без датчик обаче навсякаде дадето отидох да търся накладки ми казаха 4е е с датчици ама не беше така 4е според мен свали гумата виж какви са ти накладките и тогава ходи да търсиш лично аз така направих а ина4е си купих италянски на феродо казаха ми 4е са среден клас ниакаде и ми струваха около 70 лв имаше и по добри ама цените отиваха ве4е 120 и нагоре говориа за накладки без датчик такива са моите незнам твоите какви са :roll:
ok ще провера тогава
Значи аз съм с V40 99г.2000м 140к.с. сменял съм ги два пъти предните задните двоен ABS незнам за какви лампи говорите но на мене като ми се износят ми светва оранжевата лампа на спирачната течност.доливам малко карам още и като светне пак сменям накладките.След това със една спринцовка вадя обратно спирачна течност от казанчето щото вече с новите накладки прелива това е.А накладки слагам по принцип немаркови щото се износват те а не дисковете.
Ето моите констатации по въпроса...
1. И при мен датчик и лампа за износване на накладките няма! Както казваш светна лампата за ниско ниво на спирачната течност. Това се случи поради факта, че задните ми каладки бяха стигнали дебелина 3-4мм и си плачеха за змяна.

2. Това с евтитните накладки е малко грешна тактика според мен, дето си мислиш че не ти износват дисковете. Поне това което съм видял е, че евтините накладки имат повече твърди примеси и дерат дисковете /правят им канали/, след каратко каране започват да свирят и не спират добре. За това аз си взех по-скъпи задни накладки /не от 35лв. а от 57лв./ и за сега никакви проблеми. Вече 15 хил.км. не свирят, не са ми надрали дисковете и най-важното - спират! Но за това всеки си прави избора сам...
Към накладките, които купих за предните спирачки, имаше и ламаринки, които се слагаха заедно с накладките. Целта им (според майстора) е да ти подадат ЗВУКОВ сигнал (т.е. кофти звуци от триене метал - метал), което означавало, че е време за смяна на накладките. Що се отнася за светлинна сигнализация, поне на моето Волво - 98г. няма такава.
Сигурно ти е изгоряла крушката на таблото жълта е пише ABC
И аз да споделя малко за накладки и спирачки. Тук в Австрия на всеки годишен преглед се проверяват накладки и дискове, и всяка година се сменят минимум накладки, а на всяка втора смяна на накладки се сменят и дискове.

Колкото до по малкото изтриване на дисковете няма такъв филм. Дисковете се изтриват и с оригинални и с по измислени накладки.
Аз на моята кола смених като я взех предни накладки и предни дискове,накладките са Raikam не са от скъпите,но вече около 30 000 нямам проблеми никаквиSmileсменил съм и задни накладки със задни дискове и пак не съм слагал от най-скъпите,но нямам проблеми(задните са на 20 000),според мен важно е и колко интензивно се използват спирачките