Волво Клуб - България

Full Version: Какво има в тая красавица?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги,взех я вчера но ми е първо ВОЛВО и не мога да разбера какво има в нея.Даже не мога да разбера колко коне е!Книжката е на италиянски който не разбирам и има само обща информация.Колата е S40 1.8 2000 год.Ще бъда благодарен на каквато и да е информация.
Най-вероятно двигателя е B4184 S2 - 85kW - 115коня, но има вероятност и да е B4184 SM 92kW - 125 коня...
За това, като за начало напиши VIN номера - него може да го видиш в талона на колата - малкия талон. Намира се на втория ред, точно под реда, където е написан регистрационния номер...представлява 17 буквено-цифрена комбинация...той ще даде по-точна информация... :wink:
VIN номера приятелю е YV1VS14F3YF431669.На големия талон пише че е 90 kw и обем 1783 см.Обаче не вярвам в знанията на КАТ.Може да са нащракали пълни глупости.Днес ще я водя на преглед на ходова част и елкон за да знам какво ще имам да правя.За сега знам със сигурност че се прецака ключалката на багажника.Ще и правя и гражданска и след това на алармаджия.Препоръчаха ми и секретни болтове за гумите да ковна.Нещо сещаш ли се още което съм пропуснал като за начало?
Здравей, това мога да ти кажа от VIN-а, някой колега с Volvo VADIS под ръка може да извади повече. Иначе може и ти да си дръпнеш програмата, полезна е Smile
Quote:Producer: Volvo cars
Model: S40
Year: 2000
Body (doors) 4 doors FWD
Engine B4184S2 -- 122k/5800ot, 170Nm/4000ot, 1783ccm S/V40
Emission: EM I1 (od roku 2004: SULEV+)
Gear-box: manual gear-box M3P, M5P, M5D
Factory: Born, Netherlands
Sn. vehicle body: 431669
Колкото до КАТ.. Моята искаха син цвят да я пишат с бензинов двигател, та на тях трябва да се радваме ако уцелят марката.

Koлкото до другите неща - пълното каско и обслужване ремъци, масла, филтри.. Колкото до алармата - виж да не се окаже, че си има Smile Аз моята мислех, че няма и бях безкрайно изненадан, когато след смяна на акумулатор при отваряне на врата започнаха да свирят две аларми - тая дето я сложих за 80 кинта заради застрахователите и тая дето е била оргиналдъ Smile

Да ти е честита колицата и да ти носи само кеф Smile
... общо взето и VADIS дава същата информация:
Модел: S40
Година: 2000год.
Двигател: B4184 S - работен обем 1783куб.см. - 90kW - 122 конси сили.
Скоростната кутия ръчна: M5P.

Иначе за останалите технически характериститки може да разгледаш тези два сайта =>
http://avtomarket.ru/library/catalog/?id=30162&class=1
http://www.parkers.co.uk/cars/specs/Deta...eriv=18973
Безкрайно съм благодарен и на двамата.Тя мойта количка се оказа оса-122 коня.Тези другите букви нищо не ми говорят но ще си ги запиша-сигурно са важни.Ковнах алармичка да ми е мирна главата.Нямаше оргинал.185 лв. с всички екстри.Мой приятел се прости с 4 нови мишелинки защото не му се слагаше.После купи 4 нови гуми,4 джанти,секретни болтове и алармичка.В Пловдив пипат.Имам един въпрос.Счупена ми е антената за радиото.В автоаксесоарите ми казаха че трябва да се търси специфичната ант. за това купе.Някой сменял ли е антена и има ли проблеми с монтажа?Благодаря още един път за доброто което ми направихте.Явно тук ще си намеря добри приятели.Все пак съм много нов-колата я взех вчера.Желая на всички БЕЗАВАРИЙНО!!!
nikpenkov Wrote:.Имам един въпрос.Счупена ми е антената за радиото.В автоаксесоарите ми казаха че трябва да се търси специфичната ант. за това купе.Някой сменял ли е антена и има ли проблеми с монтажа?
Добре дошъл !Много безаварийни километри Big Grin Антената автоматична ли е? Виж тук дано съм полозен <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=6387" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?t=6387</a><!-- l --> Заповядай на някоя среща на клуба,всяка трета неделя от месеца.Ще ни е драго да се запознаем с още един ВОЛВО фен Smile