Волво Клуб - България

Full Version: V40 vs Opel Omega
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Много съжалявам за кощунствената тема, но все още си търся кола(по принцип съм се насочил към В40) и случайно попаднах на една обява за Опел Омега който ми изглежда ебахти офертата - моля погледнете в Мобилен.бг - в търсачката напишете 4400лв/1998г/Опел Омега и кажете какво мислите за офертата. Знам какво е мнението на съфорумците за марката Опел, но просто такава оферта не бях виждал досега. Имайте предвид, че Омега е най-високият клас на Опел и би трябвало да е по-изпипана! Колата има освен всички обикновени екстри и автопилот, парктроник двузонов климатик и тн... Моля помогнете ми да взема правилно решение - вече започвам сериозно да се замислям. Разполагам с бюджет около 7500лв, като с разликата сигурно ще мога да оправя проблемите на Опела, ако въобще има такива - все пак пише, че е в добро състояние! А и отвътре изглежда направо VIP! Чакам с нетърпение да ми помогнете! :oops:
Аз не мога да ти кажа, дали този Opel си струва или не, защото не бих си купил такъв, но ако трябва да избирам между Volvo V40 и Opel Omega - бих предпочел Опела. Казвам това, не защото имам нещо против Volvo S/V40, а че всичко е въпрос на вкус. Щом Опелът ти харесва - взимай го и недей да чакаш някой да ти каже кое е по-добро за теб.

Само ще допълня,че Омегата е по-висок клас от V40, а и не е от тези Опели, които гният по-бързо отколкото вървят.
По дяволите, писах половин страница мнение изпратих го, но Н И Щ О не се получи :evil: !!!!!!
Все пак гледам, че Moxy е казал най-важното. Само ще допълня, че в този модел на Опел монтират дизел от BMW , можеш да попиташ за това.Успех и дано направиш правилния избор.
Аз лично не съм фен на V40. Цитирам AUTO BILD : "С мижавият си багажник Волво V40 е по-скоро лайфстайл комби. Куриозното - багажникът на лимузината е по-обемен от този на комбито. Всъщност малкото волво не е никакъв "швед", тъй като от 1996 до 2004 г. се произвеждаше на платформата на Mitsubishi Carisma в завода в Борн, Холандия."
Та ако ти трябва истинско комби замисли се за омегата. Big Grin
Без да цитирам когото и да било ще кажа че с това "мижаво комби" си пренесох целия апартамент - печка, пералня хладилници, телевизори и на ЕДИН курс - две ъглови легла - 200х90 заедно с матраците(е стърчаха една педя отзад).
Това че омегата е по висок клас няма общо с цената - те и 850ките са по-висок клас спрямо В40 но цените им са по-ниски - има хора които ще ти препоръчат 40ка и хора които ще ти препоръчат 850ка.
По отношение на омегата мога да ти кажа само едно - голяма кола като обем и габарити.
Бих те посъветвал първо да идеш в някоя авто къща и само да седнеш в двете коли - сам ще решиш коя ти пасва.
Да вмъкна и аз малко разкол в темата - ако искаш истинско комби, защо не се замислиш за една хубава 940-ка?
Хем е Волво, хем е голямо колкото Омегата, хем по-хубаво и от нея и от V40 (не се сърдете Wink - вижте две изречения по-долу). А и все още се намират такива от 96/7/8 година. Горе-долу колкото ще дадеш за тая Омега.
Но както би казал колегата BOYCH, всичко е въпрос на предпочитания, късмет и най-вече да ти изпадне изгодно.
graf_bezuhoff Wrote:Да вмъкна и аз малко разкол в темата - ако искаш истинско комби, защо не се замислиш за една хубава 940-ка?
Хем е Волво, хем е голямо колкото Омегата, хем по-хубаво и от нея и от V40 (не се сърдетеWink - обяснението е две изречения по-долу). А и все още се намират такива от 96/7/8 година. Горе-долу колкото ще дадеш за тая Омега.
Но както би казал колегата BOYCH, всичко е въпрос на предпочитания, късмет и най-вече да ти изпадне изгодно.

940 е по-голямо и от Омегата, но се съмнявам, че на колегата ще му хареса на външен вид, защото ценителите, като мен и теб се броят на пръсти :-)
Колега аз карам в момента В40 и като го купувахме се бяхме спряли между В40 С40 и Омега,но хубавите Омеги преди една година бяха 10000лв а ние имахме 7000 и за това се спряхме на Волвото.Мисълта ми е че за 4400 с тази Омега ще береш много ядове защото не ми се вярва да са паднали чак толкоз цените, а другото което е че 2.5ТДС двигатела на БМВ си е много капризен (мой приятел имаше такава Омега на която и направи воден удав на двигатела от някаква незначителна локва,това незнам как стана аз и до ден днешен не мога да го повярвам :mrgreen: .Та след това я смени със същата,но 2.0 бензин и колата си е супер за сега).В нашето семейство има и Волво и Опел (Астра обаче) и мога да кажа,че съм много доволен и от двете коли.Бих те препоръчал Омегата да вземеш,защото е по висок клас,по голяма е и си е здраво,но трябва да минеш през обстоен преглеглед и да я закачиш на компютър задължително преди я вземеш,защото е доста съмнителна според мен :wink:
Тук май се бъркат класовете коли... И виждам че питането си е направо риторичен въпрос. Като те кефи, вземай и карай със здраве. Времето ще покаже дали си късметлия!

А за Опел ..."Изгний за 60 секунди"- не се връзвайте на лични мнения!
Пусни запитване и във форума на Орел, от там ще ти дадат много добра преценка, много евтин ми се вижда, да не стане после, че цената му е в евро, попринцип те съветвам на такава цена и волво да не взимаш - със сигурност ще отидеш после на 9 000, евтиното и хубавото само от приятел на тая цена.
Успех!
Pages: 1 2