Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос относно осветлението по таблото и още нещо?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
Имам следните въпроси:
1)Осветнението на дисплея, който ми показва външната температура не работи и вечер(даже и през деня някой път) не се вижда абсолютно нищо. Отворих таплото гледах сменях крушки, висички се оказаха, че са си ОК, но дисплея продължава да тъмней. Някой знае ли, как да го оправя, къде се намира крушката. ( прилагам снимков материалConfusednimka1 и snimka2 )

2) Kак да сваля най-горната част от барчето, защото копчето за аварийните ми прави проблем и искам да го погледна или замнея. Опитвах се много пъти, гледах картинков материал, но не мога да настисна тези пластики. (snimka3)
Относно свалянето на панела:
Първо сваляш панела с врътките за климатроника (той си е на щипки и излиза с помоща на малка отверка). След свалянето на панела, ще видиш болчетата за горния панел. При мен, при свалянето му за смяна на ключа на аварийните, се оказа че не може да се извади и отдели, заради жилата на клапите за въздух (предполагам че и при теб ще стане така :wink: ). После от горната страна на този панел може да извадиш ключа за аварийните.
Успех

P.S. за първи път виждам, че на това дисплейче се показва температура :?
иначе и моя не свети..... :twisted:
Само да добавя, че при свалянето на панела с врътките трябва да си внимателен, защото в лявата му част (там където има малка решетчица) има датчик - най-вероятно е температурен, но е с големината на електролитен кондензатор и съществува реалната възможност ДА ГО ИЗТРЪГНЕШ - така че успех.
Това което го описа съм го правил. Свалям всичко по таблото от горе до доло но тва което искам не мога да го сваля. Ако може по конкретно да ми кажете как?
Значи аварийния ключ се вади отвътре, т.е. натискаш навътре ключа, за да влезе навътре и от там го вадиш. Самият ключ си има контри и един куплунг, който се разкачва. При мен проблема беше в една пружинка-контра на ключа, заради която ключа не се изключваше и преди да го сменя смених един акумулатор....... :minigun:
Благодаря ти много. Утре ще го погледна и пак ще пиша Smile