Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос за N7U?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги,

обръщам се към вас с молба за съвет, макар да не съм от вашата гилдия.

В момента съм в процес на купуване на Рено Сафран от 2000г с N7U мотор. Доколкото съм запознат ръчните скорости, които се монтират на Сафран с този мотор също са на Волво.

Бих искал да помоля да мнения за слаби страни и евентуални често срещани проблеми с този мотор и скоростната му кутия.

Доколкото съм чел мнения, този мотор е железен и безпроблемен, но малко повече информация за евентуални проблеми и съвет за правилна поддръжка на мотор и скорости ще са ми от полза.

:wink: :wink: :wink:


П.С. ДАно не съм объркал мястото на темата!
Ако съм те разбрaл правилно, това Рено е с мотор на Волво. Ако е така, ще трябва да му дадеш Волво-означението, за да може някой да ти помогне. Мисълта ми е, че N7U е някакво означение на Рено, а според Волво номерът трябва да изглежда например ето така: B5254F. "B" означава бензин, "5" - е броят на цилиндрите (в случая 5, но като цяло - 4,5 или 6), "25" е обемът на двигателя (в случая 2.5 литра), "4" е броят на клапаните за цилиндър (може да бъде 2 или 4) и F означава, че е с катализатор. А означението на скоростната кутия би трябвало да е нещо от сорта на M56.

А може и аз да бъркам, защото това, което съм написал важи за 90-те години и нямам представа, дали след 2000-та година този тип означение се запазва.
Да, може би трябваше да поясня в началото, но мислех че номерът на мотора е според Волво.

Значи става въпрос за 2,5 (2435 см3) бензин, 20 клапана, 5 цилиндъра, 120-124 kW (киловатите варират в различни каталози явно според страната). Нямам представа какъв е номерът на мотора според Волво, също нямам и представа за номерът на ръчните скорости, които също са на Волво. Моторът се слага на Сафран до 02/2000г.


[Image: 64176550.JPG]
Сменяи си маслото и филтрите редовно и нямаш ядове и мотора и скоростите са бетон, Big Grin Big Grin ако някои преди тебе не е успял да го съсипе Big Grin.Мотора е 170 кончета, ако не се лъжа малко по надоло съм качил упътване за 850ците там ще намериш всичко необходимо което те интересува.
Извинявам се ама нещо не откривам user manual за този мотор. Бихте ли ми дали линк с инфо за мотора и скоростите.
Здравейте отново!

Да попитам още нещо за въпросния мотор: има ли някакви проблеми ако му се сложи газов инжекцион? Примерно прегаряне на клапани и т.н.

Моля споделете! :?:
Здравейте,

бихте ли ми казали на този мотор къде се намира датчика за температура на маслото. Имам лимитирана версия на сервизната програма на Рено и в нея не успявам да го намеря.

А бордкомпютърът ми казва, че този датчик ми е дефектирал.

Благодаря предварително!

[Image: 127570350818527611961262872483m6otxwFFvj1k2upFIhU5.JPG]
Принципно датчика за температурата на маслото е на картера.
ДОКО Wrote:Принципно датчика за температурата на маслото е на картера.

В лявата част на картера до основата на масления филтър имам един датчик. В средната част на картера имам още един датчик с два кабела и около 10-тина см. над него имам още един с един кабел. Кой от трите е? Smile
Погледни тук ,може да има нещо:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.swedishautoparts.com/V70/volvo-v70-engine-external-parts.html" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.swedishautoparts.com/V70/vol ... parts.html</a><!-- m -->
Pages: 1 2