Волво Клуб - България

Пълна версия: Volvo Trucks оптимизира цялата гама от 7-, 11- и 13-литрови
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Компанията постига по-висока мощност, по-ниска консумация и значително по-малки емисии

След като през януари Volvo пусна най-мощния камион, произвеждащ 700 к.с., сега фирмата поднови цялата си гама, обхващаща всички камиони със 7-, 11- и 13-литрови двигатели. Компанията постигна по-висока мощност, 3 процента по-ниска консумация и значително по-малки вредни емисии. Резултатите са постигнати благодарение на редица технически подобрения като използването на нов катализатор, оптимизиране на изгорените емисии, които отговарят на Euro5 и са одобрени от EEV. 11- и 13-литровите двигатели на празен ход са вече с 2 децибела по-тихи. Volvo успешно е доразвил системата за смяна на предавки I-Shift, като са добавени нови функции, които допринасят за по-нисък разход и по-висок комфорт на шофиране. Новите двигатели предлагат не само ниска консумация на гориво, но и висока мощност и въртящ момент.
Volvo D13 произвежда мощност от 540 к.с. и въртящ момент от 2600 Нм, което е с 20 к.с. и 100 Нм повече от предшественика си.
Volvo D11 в комбинация с I-Shift и VEB сега предлага версии с мощност от 330 к.с. до 450 к.с. и е водещ в класа си по консумация на гориво.
При Volvo D7 мощността достига 340 к.с. отново в комбинация с I-Shift и VEB.


[attachment=7259]

[attachment=7258]