Волво Клуб - България

Full Version: какво е това?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
знае ли някой що за чудо е това? смъкнато е от 460 със мотор В18У, има и климатик. съмнявам се че е за климатика,
но не съм сигурен.
Колега, съвсем случайно да имаш газ ..... ?
имало е фабрична уредба
dilian Wrote:имало е фабрична уредба

Напълно е възможно това да е компютъра на газовия инжекцион. Ако не е това може би е някакъв диагностичен модул, но най-вероятно е първото.
100Y0 Wrote:
dilian Wrote:имало е фабрична уредба

Напълно е възможно това да е компютъра на газовия инжекцион. Ако не е това може би е някакъв диагностичен модул, но най-вероятно е първото.

Газов инжекцион на моно инжекция ? :roll:
[/quote]Газов инжекцион на моно инжекция ? :roll:[/quote]

Прав си колега. Предположението ми това да е компютър на ГИ е напълно погрешно. Остава да е някакъв диагностичен модул...... или нещо друго :roll:
Това е модула за електронно управление на газовата уредва, съжалявам, че нямах време в предния си пост да опиша по-подробно какво съм имал предвид. Този модул "казва" на изпраителя какво да прави, говори си и с компа на колата вземайки показанията на ламбда сондата и "променя" работата на ДВГ, така, че да няма проблеми, да не трупа грешски и т.н. Като цяло в резултат на това модулче водачът не може да направи разлика дали кара на газ или на бензин. Благодарение на този модул също когато си на газ на таблото ти показва съдържанието на балона, а не на бензина. И понеже предния ми пост беше реторичен въпрос нека завърша и този така - Защо другия край на копчето за превключване бензин-газ взлиза в 4-ти порт? (по спомен)
Не е фабрична газова а е холандска Vialle. Не е газов инжекцион а обикновенна газова. Не казва на изпарителя а на "actuator" (незнам как се превежда точно от холандски) - една джаджа с 4 кабела мотирана на маркуча от изпарителя до всм. колектор.
Като цяло - прекрасно нещо класи над итал. газ. у-би но ако имаш само това без периферията за нищо не става. Освен това холандците ги правят точно за определена кола и модел - в смисъл това сниманото със сигурност не става на всяка кола.
Благодаря за конктеризирането Smile Терминологията ми куца
Това за конкретния автомобил не го знаех - още едно ново нещо за мен Smile
ММММММ да това нещо гоима и на моята зад пепелника един кабел от компа на колата излиза и отива към него. Милсля че модул за самообучение някаде из форума беше описано как става но така и не съм пробвал. Към него трябва да има и тестер (черна кутийка ина нея пише ТЕСТ). Надявам се да съм бил полезен 8)